Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Желязков-Очите и Божидар Кузманов-Кравата са станали жертва на интрига, заплетена от трета страна. Това е най-актуалната версия за инцидента от 8 юни, който се очертава като основно криминално събитие на лято 2016.

Две седмици след като гардът на Желязков - Александър Алексиев на 46 г., бе убит, а Очите - опасно ранен, интересът към случилото се в ресторант "4You" в центъра на Слънчев бряг не секва.

На практика Желязков и Кравата нямат какво да делят, всеки си има своя бизнес, конкуренти обаче успяха да ги превърнат в заклети врагове, вижте кой ще има полза от това, че Очите задълго ще бъде извън играта, а трима от обкръжението на Божо са се запътили към затвора, съветват източници от курорта.

Информацията за конкретния повод, по който 43-годишният несебърлия и 10 години по-младият пазарджиклия са се изправили един срещу друг, продължава да е доста противоречива.

Основната версия обаче се върти около близък до Очите шведски туроператор, ошамарен заради насочването на клиент

към неправилно заведение

- едни източници твърдят, че става въпрос за нощен клуб, други - за тато студио.

На Желязков преднамерено е внушено, че наказателната акция е извършена от хора на Божо.

Ако комуникацията между двамата беше протекла правилно, кръв нямаше да бъде пролята, вместо това напрежението е било умишлено подклаждано, смятат източници от комплекса.

В изясняването на отношенията се включват бъдещият зет на Очите - Велислав, и Христо Широков - човек от близкото му обкръжение, който успя да стане общински съветник в Поморие. Опитите им очевидно са безуспешни.

Затова срещата на привидно безопасен терен - ресторант, в който вечерят туристи, включително и семейства с деца, се превръща в кървава арена.

Очите влиза демонстративно като бос, който може да си позволи всякаква екстравагантност -

по къси гащи, с пура

в уста и бронежилетка,

а домакините имат достатъчно основания да не приемат това като посещение на добра воля.

Официалната версия, наложена в изминалите досега три съдебни заседания за определяне на мерки за неотклонение е, че стрелбата е започнала от хората на Божо. Обвинението не е излъчило информация за стрелба от страна на Желязков или някой от придружаващите го.

Според запознати обаче има явно разминаване между броя и вида на намерените гилзи и проектили и иззетите оръжия. Официално те остават само три - "Макаров" с изтрити номера, намерен на местопрестъплението, законно притежаван пистолет "Щаер" на задържания Тодор Славов и газов пистолет.

Резултатите от ДНК експертиза на биологични следи от незакония пистолет “Макаров” доведе до ареста на 28-годишния Георги Иванчев от Дупница, обвинен за стрелбата срещу Желязков.

На базата на свидетелски показания бе привлечен и втори обвиняем за Очите - Радослав Димитров.

Двамата бяха задържани седмица след инцидента. Веднага след стрелбата прокуратурата обяви, че е образувала досъдебно производство за две тежки умишлени престъпления - убийство и опит за убийство. С привличането на обвиняем за първото проблем нямаше.

31-годишният Тодор Славов се предаде сам заедно с оръжието, което е ползвал. Той остана в заведението и изчака полицията. Това е един от малкото безспорни факти в разследването.

Славов обаче

не е единственият, който

е стрелял по Александров

Както вече стана ясно, 7 са огнестрелните рани по тялото на гарда, 4 от тях - смъртоносни. За 2 е установено по безспорен начин, че са от куршуми, изстреляни от пистолета на Славов.

Това е лошата новина за 31-годишния мъж от Стара Загора с чисто криминално досие.

Добрата е, че има аргумент и в негова защита - никой, поне на този етап, не може да установи в каква последователност са изстреляни куршумите и дали Александър Алексиев вече не е бил пронизан смъртоносно с другите два проектила, когато Славов е натиснал спусъка.

Какви ще са аргументите на защитата, четете в хартиеното издание.