Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Райдовски
Красимир Райдовски

"Пишете, че вече съм отишъл и съм си дал пенсията", казва Красимир Райдовски в отговор на въпрос на "168 часа", дали трябва да се режат пенсии на видни представители на тоталитарния режим. "По тази логика ще си искам да ми върнат ергенския данък", шегува се бившето топченге.
"Чух за петицията. Само един идиот може да каже, че някой, който навремето е бил на държавна работа, не си е плащал данък обществено осигуряване. За ОФ знам, че се водеха на държавна работа и също си плащаха отчисления за пенсия. Относно загубената документация за комсомолските шефове не съм сигурен как стои въпросът, но голяма част от тях и в момента са се наредили на отлични позиции. Например бившият председател на ДКМС Андрей Бунджулов, когото Тодор Живков наричаше "на баба Танаска внучето" сега е съветник на президента", поясни бившият офицер от разузнаването.
"Въпреки че с някои от тях съм приятел, 90% от хората, които повдигат тези въпроси са отритнати от обществено-политическия живот маргинали. Освен това няма абсолютно никаква юридическа възможност подобни искания да бъдат изпълнени", категоричен е Райдовски.