Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мишел Темер харчи от държавния бюджет за луксозни ремонти.

Тя е красива, умна и скандална. Новата първа дама на Бразилия е известна с екстравагантните си и често необикновени желания. Марсела Темер, съпругата на новия президент Мишел Темер, не се свени да харчи много, за да задоволи луксозния си начин на живот.

Именно това породи редица спорове сред бразилците, дали в страната могат да си позволят красавицата. На фона на свободното падане на бразилската икономика и скандалите с участието на алчни политици, малцина биха простили показността на Марсела, която не се интересува от проблемите на страната си. Според мнозина възходът на една манекенка до статута на първа дама съвсем би опетнил имиджа на държавата.

Неотдавна Бразилия изпадна в рецесия, а милиони изгубиха работата си след фалирането на редица фирми. Това обаче не накара жената на новия бразилски президент да направи компромис с пищния си начин на живот.

Тя настоява да има единствено най-доброто независимо на каква цена. И го получава. Бляскавата нова първа дама е 33-годишна. А разликата между нея и Мишел Темер е цели 42 години.

Марсела се запознала със съпруга си, политик и парламентарист с дългогодишна кариера, преди 7 години. На официално събитие, тя го помолила за снимка, а той в замяна поискал телефонния й номер. Майката на Марсела придружава дъщеря си, която никога преди това не е летяла със самолет, на първата й среща с политика. Оженили се за по-малко от година в присъствието само на 12 отбрани гости. Двамата днес имат малък син. Пред бразилски медии Марсела признава, че не чувства разликата във възрастта между нея и съпруга й.

"Възрастта не е пречка в нашия случай. За мен е все едно, че Мишел е на 30 години. Звучи смешно, но е точно така. Ние водим живот на обикновена семейна двойка", коментира бившият модел.

Новата съпруга на Темер всъщност е поне с по 10 години по-млада от всичките му други деца от предишни връзки. След брака Марсела зарязва модния подиум и следва право

Успява да завърши, но не е практикувала нито ден професията си, тъй като ражда единственото си дете. То е кръстено на баща си Мишел, но всички му викат галено Мишелзиньо. За бразилския президент това е пето дете от общо три брака.

В страната си бившата манекенка е недолюбвана най-вече заради капризите си. Още когато Мишел Темер поема поста вицепрезидент през 2011 г. и получава ключовете за официалната си резиденция, тя настоява за осъществяването на ремонт за милиони, преди да се нанесе. Така в продължение на година Марсела живее в жилището на Темер за 2 млн. паунда в Сао Пауло, придружавана от своята майка, докато Темер живее сам в столицата Бразилия и посещава съпругата си и сина им през уикендите.

След като най-накрая първата дама се мести в официалната резиденция, разходите, които плащат данъкоплатците, веднага скачат. Тричленното семейство Темер има четири камериерки, които се занимават само с това да перат и гладят дрехите им. Воденето на детето на училище и разхождането на семейното куче са делегирани на персонала.

Дори когато излиза на вечеря, капризите на Марсела са сравними с тези на най-големите знаменитости. Наскоро, когато искала да се наслади на тиха вечеря със съпруга си в луксозен ресторант в Сао Пауло, вместо да споделя заведението с останалите клиенти, тя го наела за цялата вечер. Докато двамата вечеряли, били пазени от най-малко четирима бодигардове.

В страната се знае, че новият президент на Бразилия е поел не само луксозните разходи на съпругата си, но изцяло издържа майка й и сестра й.

Мишел купува имение с пет спални за 1,5 млн. паунда на същата улица, където живее и наема друго с четири спални на цена от 5000 паунда на месец, така че да са наблизо.

Местни медии твърдят, че са похарчени обществени пари за наемането на цяла къща близо до техния дом в луксозен квартал на Сао Пауло. Марсела не се задоволява само с държавната резиденция. В дома им в Сао Пауло пък са наети на работа 52-ма служители, в това число екип елитни бодигардове. Тази допълнителна къща струва на данъкоплатците над 20 000 паунда на месец.

Майката Норма и сестрата Фернанда, изглежда, охолно живеят на гърба на милионера политик и често са забелязвани да пазаруват в луксозни магазини. Марсела не веднъж е коментирала пред бразилски медии, че избира дрехите си с помощта на майка си и че все още няма дизайнер, който да я облича.

Развелата се през миналата година Норма, която е с 13 години по-млада от своя зет, пусна в интернет снимка с резултата от пластична операция около очите си. Тя също така редовно пуска снимки от първа класа на самолетите, с които обикаля света.

Сестрата Фернанда пък позира почти гола в провокативна фотосесия за списание Playboy, въпреки че явно поставена под натиск от Темер се отказва в последния момент и снимките така и не са публикувани. След това мистериозно изтекоха в интернет.

За Марсела Тедески Араужу, каквото е моминското й име, се знае твърде малко. Родена е през 1983 г. в градчето Паулиния, щата Сао Паулу. Става модел още като тийнейджър. Печели втори места на конкурси за званието "Мис" в Паулиния и в съседния град Кампинас. Върхът на кариерата й като модел е победа на конкурса за "Мис Сао Паулу". Казват, че Мишел Темер е първото в живота на Марсела гадже.

Тя се запознала с него през 2002 г., когато била едва 19-годишна. Това станало на конгрес в Сао Паулу на оглавяваната от него Партия на бразилското демократично движение. Новата първа дама твърди, че изключително уважава Дилма Русеф. Каза го и след като стана ясно, че съпругът й заема мястото й.

Марсела е забелязана от повече хора за първи път през 2011 г. след процедурата по встъпване в длъжност на Дилма Русеф, където тя бе до своя съпруг, новия вицепрезидент. Тогава камерите уловиха татуировка на врата й с името на нейния съпруг и син. Жълтите издания и интернет се включиха активно и дни наред Марсела бе най-обсъжданата тема в Бразилия. Вестниците пък я сравняваха с Карла Бруни и дори с Жаклин Кенеди

Мишел Темер на няколко пъти е изнудван заради нейни снимки. Наскоро хакер бе успял да открадне три интимни снимки от телефона на първата дама и настояваше да получи 70 000 паунда. Темер се обърна за помощ към полицията, а хакерът бе арестуван, преди някоя от снимките да се появи в публичното пространство.

За държавния глава най-голямото предизвикателство може би ще бъде да ограничи разходите на съпругата си, докато в ролята си на президент се опитва да покаже на страната, че ще ограничава прекомерните бюджетни разходи.

Темер не е особено популярен сред избирателите, след като името му бе намесено в корупционните скандали. Прякорът му е Икономът, защото според някои прилича на герой от филм на ужасите