Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Темата за домовете на възрастни хора и репортажа по Нова - убийствено едностранно и плитко покритие на темата. Фокусът върху "лицензирането", т.е. върху липсата на санкция - разрешението на държавата. Същата тази държава, която нито предоставя такава услуга в достатъчен като обем и качество формат, нито се е погрижила легализацията на подобна грижа от граждани да става не с висене по опашки, а по лесен и бърз начин - не да взема пари за такси, а да дава на тези които го правят от нейно име. Убийствено бездушие, включително и от журналистите. Сигурен съм, че работят по сигнал на "възмутени" съседи.
И какво постигнаха "разследващите" - петнадесет възрастни хора вече няма кой да се грижи за тях. Това ли е журналистически успех.?! Скритите камери не могат да прикрият повърхностния подход към темата.
Истинското разследване трябва да започне от това как стои въпросът с възрастните изобщо, как го решава общината и държавата, какви са възможностите да намериш дом за свой възрастен роднина, каква и ситуацията там, какви са плановете и перспективите, добрите и лошите примери и т.н.
Не зная колко души от нас ще бъдат от страната на микрофона и камерата, но май повечето ще бъдем от другата страна - на възтрастните с нужда от грижа.
На колко души с този проблем помогна този репортаж или разследване - както те ще го нарекат?