Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За два месеца Районната прокуратура във Велико Търново приключи разследване и предаде на съд жена, извършила джебчийска кражба от клиент на магазин в старопрестолния град.

Обвинението срещу Недялка Т. е затова, че на 26 март на ул. ”Независимост”, във фирмен магазин, с особена ловкост отнела чужди вещи – дамско портмоне и парична сума 50 лева, както и официални удостоверителни знаци – предназначени за плащане – 3 бр. купони за храна за 30 лева, /всичко на стойност 105 лв/.

Недялка не е осъждана, живее с мъж, известен на полицията с извършваните от него джебчийски кражби. Преди два месеца двамата пристигнали в Велико Търново, за да се разходят и разгледат магазините за дрехи. Влезли в магазин за официално мъжко облекло. По същото време обраната жена и съпруга й оглеждали сака. Служителките на магазина веднага разпознали влезлия мъж по прякор "Златната ръчичка", известен джебчия от Горна Оряховица, и започнали да го наблюдават. Недялка Т. използвала отклоненото внимание на продавачките и докато уж разглежда мъжки сака, застанала в непосредствена близост до жертвата си. Бързо бръкнала в джоба на палтото на жената и взела, без да бъде забелязана, портмоне с лични документи, банкови карти, 50 лева и ваучери за храна, след което бързо напуснала търговския обект.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Велико Търново.