Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Димитър Кьосемарлиев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Бачковският манастир се стяга да приеме като нов послушник скандалноизвестния архимандрит Дионисий. Доскорошният свещеник на катедралния храм „Св. Александър Невски” се прочу със скандала около зарята по Великден.

Дори и да дойде, той няма право да служи, но пък имаме нужда от екскурзовод, коментира игуменът на Бачковския манастир отец Симон, пише marica.bg.

Дионисий наскоро сам огласи, че има едновременно два сана: архимандрит и епископ.
Междувременно стана ясно, че бившият игумен на обителта Борис е спестил данъци, след като негов луксозен Мерцедес е бил вписан, че ще се ползва за църковни нужди. Автомобилът бил внесен от Германия през 2013 г. , а три години по-рано и джип Хюндай.
И двете черни возила са придобити по време на игуменството му, установила синодалната ревизия, но приела, че това е доказана законно придобита частна собственост.
Дядо Борис си тръгна разжален от обителта и пратен на послушание преди повече от 2 години. Той е спестил данъци, след като при вноса е вписал, че мерцедесът ще се ползва за църковни нужни. Това е установила и синодалната ревизия при напускането му, но не е задържала колата за обителта, потвърди настоящият игумен архимандрит Симон. Така още от покупката документите за собственост и регистрация на колата се водели на негово име като физическо лице. Същата била съдбата и на новия джип Хюндай, който дядо Борис, по всяка вероятност със светското си име Васил Добрев, е придобил през 2010 година. След него в манастира остана само един, най-старият Мерцедес, който ползваме за нуждите ни да пътуваме, потвърди Симон. Преди година и половина със същия Мерцедес епископ Борис бе засечен в родния му Русенски край.