Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатите от БСП Лява България воглаве с Корнелия Нинова поднесоха цветя пред паметника на Тодор Живков в Правец и посетиха родната му къща, става ясно от съобщение на пресцентъра на партията.

Кметът на общината Румен Гунински е подел инициатива да събере на едно място в къщата-музей всички експонати, свързани с работата и живота на Тодор Живков. Други кметове от страната вече са се отзовали и музеят постоянно се допълва, се казва в съобщението.

На изнесено заседание в Правец ПГ на БСП Лява България обсъди 4 законопроекта, с които да защити малкия и семеен бизнес, дребния земеделски производител и да гарантира запазване и развитие на държавните предприятия, съобщават още от пресцентъра на партията. Законът за управление на публичните - държавни и общински, предприятия предвижда нов начин на тяхното управление и възможност те да инвестират в разширяване на производство, услуги и търговия. С промените се премахват партийните квоти в управлението им - отделя се от управляващата върхушка.

Вторият законопроект предвижда създаване на държавно предприятие, което да се занимава с изкупуване на земеделска продукция, нейната преработка и продажба чрез мрежа от достъпни борси, където и всеки дребен земеделски производител да има пряк достъп с цел да се избегне веригата от прекупвачи, която оскъпява многократно продукцията до потребителя. Представяйки законопроектите, лидерът на БСП Корнелия Нинова каза: "Вземаме инициативата в свои ръце и пристъпваме към действия. Повече държава в икономиката не може да бъде само лозунг. То става реалност. Трябва да сте наясно и да сте готови за огромната съпротива, която ще срещнат тези наши действия. Всички големи частни монополи, олигарси, както и едри арендатори на земеделски земи ще ни скочат. Всякакви платени говорители ще обясняват по телевизиите, че това е социализъм в действие. Ако някой се съмнява в правотата ни и ще се огъва пред този натиск, да си го каже отсега. Цялата група тръгваме ударно, никакви компромиси. Хората чакат", съобщават още от пресцентъра на партията.