Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Данаилов с актьорите, които празнуваха 20 г. от завършването си на НАТФИЗ. СНИМКА: ФЕЙСБУК
Стефан Данаилов с актьорите, които празнуваха 20 г. от завършването си на НАТФИЗ. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Стефан Данаилов изпрати последния си клас миналия петък, а седмица след това се събра с други свои студенти, за да отпразнува с тях 20-годишнината от завършването им на НАТФИЗ. Сред тях са Асен Блатечки, Башар и Карла Рахал, Стефания Колева, Валери Йорданов, Иван Бърнев, Ненчо Илчев - едни от най-успелите и известни актьори днес у нас.

“Събрахме се в Народния театър в петък. Не успя да дойде само Иван Налбантов, но той ни беше написал много хубаво писмо - че сме най-любимите му студенти и че благодарение на нас е открил себе си като преподавател”, разказва Башар Рахал за срещата. “Стефан Данаилов беше във ведро настроение. С него не си говорим мъдрости, а весели неща. Аз му казвам: “Виж колко много пуши Карла”, а той ми отговаря: “Душата ѝ го иска, остави я”, смее се актьорът.

Той и сестра му учат в един клас в театралната академия и това не е единственият случай, в който Стефан Данаилов обучава роднини. “Така беше и с Дарин и Деян Ангелови, както и със сестрите Весела и Биляна Казакови. Той вярва, че ако единият от нас е талантлив, не може другият да не е”, обяснява Башар Рахал.

Класът му завършва НАТФИЗ през 1996 г. и е вторият випуск, който е под ръководството на Стефан Данаилов. А всички знаят колко много Мастера, както го наричат учениците му, обича студентите си.

Скоро той ще се заеме с обучението на още млади актьори, защото наесен започват прослушванията за НАТФИЗ. Данаилов и Пенко Господинов, който ще направи дебют като преподавател, ще обучават студенти по актьорско майсторство от новата учебна година.