Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес съдът ще реши дали Ценко Чоков и сочените за негови приближени остават под стража. Кметът на Галиче се намира заедно със сина си Мартин в следствения арест след спецакция на ГДБОП. Обвинен е за лидер по думите на главния секретар на МВР Георги Костов на "висококонспиртивна престъпна група, изключително брутална и държаща в страх цялото население на региона."

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на 8 души, сред които кметът и синът му Мартин. Пред bTV близките на двама от арестуваните – Кристин и Сали Касъмови, заявиха, че все още не знаят защо са задържани двамата мъже. „Ние нямаме нищо, от нищо не се притесняваме, не сме милионери, не сме бандити”, каза съпругата на Кристин Натали.

Майката на двамата Анифе допълни: „Имат си работа, по принцип (...) Не са лихвари, ние с такива неща не сме се занимавали в тази къща”. Натали се оплака, че 50 човека в Галиче непрекъснато подават жалби срещу тях и непрекъснато трябва да пишат обяснения в полицейските управления. Един от сигналите бил даже за проповядване на радикален ислям.