Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Единият има “Оскар”, другият - номинация за статуетка. Разликата във възрастта им е 17 години. Двамата никога не са се срещали пред камерата. Нито един от тях не е специалист в комедийния жанр, но пък споделят едно и също чувство за хумор. Точно лента от този жанр обаче става повод за първото впечатляващо партньорство между тях.

Още от пръв поглед Ръсел Кроу и Райън Гослинг усещат химията помежду си. След няколко разговора пък вече предвкусват и успешното си партньорство на снимачната площадка, и изненадващо приятната симбиоза, която ще предложат на публиката в криминалната екшън комедия “Любезни пичове”.

Филмът е режисиран от Шейн Блек (“Смъртоносно оръжие”), който е отговорен и за изработването на сценария заедно с Антъни Багароци.

Пред камерата Кроу и Гослинг сформират пародиен разследващ тандем, а действието се развива през 70-те години в Лос Анджелис. Облечени в полиестерни костюми, ризи с остри якички и широки вратовръзки, двамата актьори влизат в ролите на частния детектив със зациклила кариера Холанд Марч (Гослинг) и охранителя и наемен бияч Джаксън Хийли (Кроу). Типични представители на средната класа. Героите им се залавят със случаите на отвлечено момиче и съмнителната смърт на порнозвезда, които в процеса на разплитане може би ще се окажат повече от свързани. В търсене на истината Марч и Хийли стигат до мащабен заговор, който ги отвежда нависоко в политическата йерархия в града.

В ролята на корумпирана съдийка, подкупвана от престъпна организация, се изявява очарователната Ким Бейсинджър.

Във филма участват още Ивон Зима, Бо Нап, Яя да Коста, Тай Симпкинс, Кийт Дейвид, Мат Боумър, Лекси Джонсън и др.

Кроу и Гослинг си партнират така, сякаш цял живот са играли заедно, а самият режисьор

сравнява химията помежду им с тази между Мел Гибсън и Дани Глоувър

от “Смъртоносно оръжие”.

“Хората се чудят каква е магическата съставка, която създава химията помежду ни. Тя се съдържа във всичко, което правим. Не предполагаме как другият може да действа в който и да е момент, а го знаем. След всяка сцена просто се изслушвахме. Много е забавно, когато работиш с някого като Райън”, обяснява Ръсел Кроу.

Звездата от “Красив ум” признава, че филмът на Блек го събира с Гослинг, но първият контакт между двамата е още преди няколко години посредством едно телефонно обаждане.

“Знаех, че двамата ще се разберем чудесно. Преди време му се обадих за един проект и му казах: “Хей, човече, Ръсел Кроу е”, а отговорът му беше:

“Г-н Кроу! Очаквах това обаждане. Дълбоко съжалявам,

че крадях от вас през последните десет години!” Още от първите секунди на разговора усетих, че той абсолютно притежава моето чувство за хумор”, спомня си 52-годишният актьор пред в. “Ню Йорк таймс”.

Още по-любопитна е историята за вечерята, на която Кроу кани Гослинг, за да се опознаят по-добре. Идеята била двамата със съпругата му да посрещнат Райън и неговата половинка, но в един момент се заформило истинско парти.

“Казах на жена ми Даниел, че ще вечеряме с Райън Гослинг. Тя ми отвърна: “Жестоко”, и по-късно ми обясни как е поканила и 12 свои приятелки, които искали да се запознаят с него. Плюс нейната майка. Веднага реших да внеса малко баланс и поканих свои приятели. Обадих се за помощ на Илай Рот и дори звъннах на приятелите на Райън. Така, когато той дойде, го посрещнаха поне 30 човека за нашата опознавателна вечеря в тесен кръг”, разказва носителят на “Оскар”.

Пред камерата на “Любезни пичове” двамата с Гослинг си партнират и с 14-годишната австралийска актриса Енджъри Райс.

“Тя работи като истински професионалист и мога да кажа, че

е изключително зряла. Толкова, колкото всъщност бях самият аз миналата година”,

шегува се Гослинг.

“О, не. Тя е много по-зряла от теб тогава”, поправя го Кроу с усмивка. “Ето това е най-големият ми проблем с него. На работа винаги се стремя да съм фокусиран, а той постоянно ме кара да се смея”, отвръща Гослинг.

Кроу признава, че поне през няколко години получава предложения да се снима в този забавен жанр. Актьорът дори смята, че във всичките му изпълнения досега винаги е прозирала известна комедия. Ето че чак сега обаче реши да си позволи пълната свобода да се развихри и докаже в този забавен жанр. С повече от благоприятното подкрепление на Райън Гослинг.

Премиерата на “Любезни пичове” у нас е на 27 май.