Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

69-годишен мъж от павликенското село Патреш сложи край на живота си като първо преметнал примка на врата си и после забил колата си в бетонен стълб на електропреносната мрежа. Драмата се разиграла призори в петък.

Васко З. имал заболяване и преди време бил претърпял тежка операция на тазобедрена става. Сутринта излязъл от дома си, качил се в жигулата си и потеглил с пълна газ. С голяма скорост забил колата челно в циментов стълб. Преди да се качи в соцвозилото обаче, пенсионерът увил въже около врата си и го завързал за дръжката на задната врата на колата. При силния удар в стълба, шофьорската врата се отворила и Васко изпаднал навън. В този миг примката се стегнала около шията му и го удушила.

Местните забелязали катастрофиралия автомобил и подали сигнал на тел.112. На място пристигнали полицаи, медицински екип и пожарникари, но възрастният мъж бил вече мъртъв. При огледа се оказало, че колата е сериозно смачкана, но водачът не е пострадал при удара. Според разследващите, пенсионерът се е самоубил, като се е подсигурил двойно, за да успее. Той не е оставил предсмъртно писмо.

Според запознати Васко не за пръв път правел опит да сложи край на живота си. Той живеел сам в селото, а съпругата и децата му били в Павликени.

По случая е започнато досъдебно производство, а тялото е откарано за утопсия във великотърновската болница.