Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВИП абитуриентката Габриела:

Прическата ми бе с поръчкови перли и рози. Ще докажа, че освен красива съм и умна

От РАДИНА СТЕФАНОВА

Тя е красива, богата и вече известна. За нея се говори - добро или лошо, няма значение. Защото тя е актуална. Учи в частен колеж, профилът й в социалните мрежи е следен от хиляди хора, често ходи на почивка в Дубай, Тайланд, Мексико, Барбадос. Живот като на истинска принцеса, която тази година има и бал. Габриела Якуб е 19-годишно момиче от Пловдив. С какво тя е по-различна от своите връстнички? С шеметния абитуриентски бал, които организира семейството й тази година - червен килим, дрон, който да следи всякак нейна стъпка, бутикова торта, уелкъм дринкс, поднесени от популярна водеща, украса от живи цветя. Гостите на това събитие са над 250, като част от тях са консулът на Казахстан и шефът на полицията в Пловдив. Подготовката за празненството започва година по-рано.

Докато Габриела е на почивка в Дубай, си харесва дизайнерска рокля. После още две в Истанбул и така младата дама е с три рокли на бала си. На 24 май зрелостничката завърши частна профилирана гимназия "Класик": "Снощи мина добре. На мен не ми беше чак толкова развълнувано, моят личен бал беше доста по-интересен. Иначе беше обичайното - събрахме се с моя клас, влязохме в ресторанта, забавлявахме се, но не се получи много купон, честно казано. После на дискотека, поръчахме хубав алкохол и купонът се получи", споделя топабитуриентката пред "168 часа."

Личният й бал, организиран от семейството й, е доста по-грандиозен и пищен от училищния."Имаше доста хора - 250 човека. Исках всичко да бъде перфектно. Майка ми се зае с подготовката на събитието", споделя младата дама. "Поръчахме живи цветя, украса, червен килим. Менюто беше уточнено предварително, аз го променях около 4 пъти Имаше рибни деликатеси, но исках и да има по-обикновени неща - като пилешка пържола например. Центърът на събитието беше разрязването на тортата, която беше украсена с живи, истински рози", заяви тя. Какви подаръци е получила дъщерята на най-известния зъботехник в Пловдив.

"Получих много подаръци. Най-впечатляващият беше щраусово яйце, което е изрисувано от известна пловдивска художничка с най-известната картина в света. "Целувката" се казва картината. Също така получих кошница с цветя, която изобразява кученце. Моето кученце по-точно", екзалтирано заяви Габриела за "168 часа" Младото момиче се подготвя за този паметен момент от живота си цели две години. Тоалетът, роклята, обувките, прическата са една малка част приготовленията: "Като цяло харесвам визията си и знам, че каквото и да сложа, ще ми стои добре.

Не съм се занимавала с шивачки и проби - резултатът няма да е по-добър от това, което се получи. Имах три рокли, които си купих. Едната я избрах съвсем случайно, когато бях на почивка в Дубай. Там цените са доста по-нормални. Освен това в Дубай имат какво повече да предложат от нашите родни дизайнери и шивачки", сподели бъдещата студентка.

"Аз съм наполовина арабка и тяхната мода ме влече Останалите рокли са от Истанбул - отидох, за да си купя една или две рокли. Директно пробвах и си ги взех. Прическата ми беше по-специална, с поръчкови перли и рози. Получих страшно много комплименти за визията си", заяви Якуб.

Габриела определено има атрактивна визия и се радва на завидна известност в града под тепетата: "Истината е, че непрекъснато се поддържам. Не спирам. Дори днес след бала ми, когато съм толкова изморена, отивам да си оправя миглите и косата си Външният ми вид е моята страст и се интересувам от него от дете. Когато човек изглежда добре и се чувства добре, истината е, че всичко му се получава и другите го забелязват", отбелязва Габриела.

Кристиан Неделчев: Съучениците ми са мили с мен 

Без да желае, абитуриентът от Втора английска гимназия “Томас Джеферсън” Кристиан Неделчев за няколко часа стана известен на цяла България. Популярността го връхлетя, след като в социалните мрежи беше публикуван драматичният пост на Весна Видева. От него всички научиха как съучениците му, захласнати от своите празнични трепети, го изоставят да отиде сам и с метро на бала. Една съвсем непозната обаче решава да се намеси и да закара момчето до мястото на голямото събитие. Личната история на Кристиан е още по-трогателна от неговия разказ пред “24 часа”.

От ЯРОСЛАВА ПРОХАЗКОВА 

 -Kак се почувства, когато всички тръгнаха с колите, а ти остана сам?

- Огледах се да видя дали е останала още някоя кола, която да ме вземе, след което видях мъжа на моята класна г-жа Антоанета Георгиева. Той ме попита дали ще ме вземат. Аз казах, че не виждам кой би ме взел, и му обясних, че ще се запътя към метрото. Оттам завих в другата пресечка и една жена ме настигна. Тя е негова съседка. Представи се като Весна. Принудих се да се кача, защото тя бибиткаше. Реших - какво пък толкова, ще се кача. Преди това разговарях с моя съученик Андрей, който не беше длъжен да ме кара, но ми беше казал, че ще ме вземе. Но той беше със семейството си, а колата беше 4-местна.

- Не ти ли стана мъчно, че сам ще вървиш към хотела?

- Не. Знаех, че метрото спира точно пред хотела. Не ми стана мъчно, напротив, аз обичам да пътувам с транспорта. Не обвинявам нито класа си, нито класната си. Всички са били много мили и дружелюбни към мен. С голямо внимание са се отнасяли. Благодарен съм и на жената, която ме закара. Е, аз предварително бях отишъл с баба до хотела, 2 дни по-рано. Исках да видя къде се намира хотелът, какви са залите. Искам още веднъж да ви кажа, че наистина моите съученици не са виновни. Не желая хората да се настройват срещу съучениците ми. Никой не е виновен и не ми е бил длъжен.

- Как се прибра от бала?

- С метрото с моя съученик Андрей. Беше доста късничко и се прибрахме с последния влак.

- Във фейсбук прочетох за момчето със светлосиния костюм.

- Преди малко едно момиче от Карлово, приятелка от фейсбук, ми прати есемес, че не харесал. Бил пенсионерски. Но костюмът си е истински, италиански. Мама го избра. Помолих я да избере нещо слънчево и семпло, да не е тъмно. Костюмът струва 190 лв. Много приятна цена. Италиански костюм на българска цена. В интернет намерих много по-скъпи костюми, за 500 лв. Като казах на мама, тя се ядоса, защото тя е работила за 600 лв. в държавна институция.

- Сега без работа ли е?

- Да, от няколко месеца.

- Останал си без баща на 8 години.

- Да, почина от рак на белите дробове. Паднал е в трюм на голям кораб, който е превозвал товари, и е отговарял за целия строеж на кораба и за всички съоръжения на него. Така ми е разказвала мама.

Как протече балът на звездната абитуриентка Габриела и по какъв професионален път ще поемат тя и Кристиан, четете в хартиеното издание на "168 часа"