Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сириецът Махмуд Мизияд, който е бил отвлечен заедно с колата му
Сириецът Махмуд Мизияд, който е бил отвлечен заедно с колата му

Софийският жандармерист Явор Л. е задържан за грабежи от мигранти. При обиск в дома му полицаите от Пето РПУ са открили „Фолксваген Голф 4“, задигнат в началото на април след отвличане на сириец край Панчарево, съобщава "Труд".

Вместо да поискат от съда да му наложи постоянен арест, в Софийската градска прокуратура решили да го освободят срещу по-лека мярка.

Мотивът им неофициално гласи - за грабежа на голфа и отвличането на сириеца вече има двама заподозрени зад решетките.

По случая срещу двама охранители от фирма „СОТ 161“ вече се води дознание в Осмо РПУ, което се наблюдава от Софийската районна прокуратура. И няма сила, която да накара полицаите от двете управления и магистратите от двете прокуратури да обединят усилията си по разкриването на престъпниците. Това разказаха вчера пред „Труд“ близки на двамата арестувани гардове. Роднините и колегите им са убедени в тяхната невинност и в алибито им, което е потвърдено до секунди от системите, използвани от „СОТ 161“.

На 6 април живеещият от години у нас сириец Махмуд Мизияд си купил „Фолксваген Голф 4“. Мъжът и съпругата му Хиба Багдади поканили още трима приятели на разходка. Компанията отишла до Панчарево и чужденците седнали на пейки в парка около „Плажа“. Малко след 20 ч, когато вече се стъмнило, при тях дошли двама униформени полицаи и им поискали документите. Събрали им личните карти, накарали ги да извадят всичко от джобовете и прибрали парите им.

„Обискирали“ и паркирания наблизо голф. Тогава единият полицай казал на собственика Махмуд, че трябва да го отведат за справка до дома за чужденци в Бусманци. Вързали му ръцете със „свински опашки“, качили го в голфа му и потеглили. По пътя сириецът бил изхвърлен, а колата изчезнала.