Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

На 26-ти май младият български цигулар Светлин Радославов, известен в САЩ като SVET, ще изнесе първия си концерт пред българска публика.

За първо медийно участие на родна земя той избра „Хоризонт“. В студиото на „Преди всички“ цигуларят дойде с майка си Вера Ангарска и брат си Ясен. Тримата живеят в Съединените щати от почти 19 години и сега е второто им връщане в България.

Светлин Радославов е на 11 години, когато емигрират в САЩ. Там той развива таланта си в едно от най-престижните музикални училища в цял свят – Eastman School of Music. Музикалното образование на цигуларя, обаче започва още в България, в Музикалното училище „Любомир Пипков“, където учи цигулка.

Доста научих там, да свиря класически. После, като отидохме в САЩ започнах да се интересувам от различни стилове музика. Хип-хопът много ме привлече. Започнах да експериментирам с цигулката, да продуцирам, да рапирам, да пея, сподели Светлин Радославов.

Като бях малък не знаех колко талант имам, но като пораснах започнах да се влюбвам в музиката и да преоткривам таланта си, допълни той.

Ние имаме дух. Това е разликата, която ни отличава от другите народи, смята майка му Вера Ангарска:

Много ще е хубаво, ако осъзнаем колко дълбоко колко много този дух ни води към добри неща. Ако сравнявам Светлин с един цигулар, който е от Китай, те имат добра техника, но ние имаме емоцията, имаме народните песни, имаме възпитанието и традициите. Това прави децата ни уникални. Те са много добре приети навсякъде по света.

През 2012 година той получава покана да се яви в седмия сезон на Америка Търси Талант, като стига до полуфиналите в Лас Вегас и прави истински фурор сред американската публика.

Не трябваше да казваме на никой за конкурса, а знаехме четири месеца по-късно, обясни братът на Светлин Ясен.

Мечтата на Светлин Радославов е да обиколи света и да покаже на всички, че няма значение от къде си и как си израстнал. Ако имаш страст и талант можеш да постигнеш много хубави неща, кагеричен е той.

Първата изява на Светлин Радославов пред българска публика ще е на 26-ти май.