Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Умолявам Геновева ако чете, че я издирваме, да даде сигнал, че е жива“, проплака пред „Български новини“ майката на момичето Екатерина Балева. 12 дни продължава агонията около изчезналото момиче.

Едва днес гръцката полиция, 4-то районно на площад Омония, е съставила протокол за изчезването на момичето и то след намеса на българското посолство.

„Колкото и пъти да ходим със сестра ми, която е до мен, всеки път като чуят годините й казват: Изчакайте, тя ще се върне и отказват да направят протокол. Днес заплаших полицаите, че ще стигна много по-далеч и от българското посолство, а те ме питат защо съм уведомила посолството. Казах им, че съм българска гражданка и че те не правят нищо“, сподели майката.

От момента на изчезването на Геновева, майката е получила само един смс във вечерта, когато не се е прибрала към 23.00 ч с текст „Не ме чакай, добре съм“ от непознат номер. От тогава няма никаква вест. Изпращането на съобщението майката го обяснява с факта, че на каишката на кучето има метална плочка, на която е изписан нейния телефонен номер.

„Ако Геновева е избягала от мен, тъй като всички деца се сърдят на родителите си понякога, щеше да дойде да си вземе поне дрехи, през времето, когато отсъствам. Знае ми работното време, а тя не е стъпвала в дома ни. Не съм на себе си. Много се притеснявам да не е отвлечена за проституция. Тук отвличат млади девойки, упояват ги и после незнаят какво правят“, споделя още разтревожената майка.

Екатерина е самотна майка и от 6 години живее в Атина. В България е родом от Варна. „Помогнете ми да намеря детето си“, моли съкрушената майка.