Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Няма цяла част от тяло сред откритите останки

Анализът на човешките останки от разбилия се пътнически самолет на EgyptAir в Средиземно море сочи, че на борда е имало взрив, каза египетски съдебен лекар, цитиран от Би Би Си.

Полет MS804, летящ от Париж за Кайро с 66 души на борда, изчезна на 19 май и се смята, че се е разбил на около 280 км от египетския бряг.

“Тленните останки навеждат на мисълта за експлозия. Най-голямата част от човешко тяло, намерена досега, е с размера на длан. Някои от останките бяха доставени в 23 чувала в Кайро”, каза лекарят. Той допълни, че има открити 80 човешки части.

“Не е открита нито една цяла ръка или глава”, разкри медикът. Експерти не пожелаха да предположат какво може да е предизвикало взрива на борда на “Еърбъс А320”.

Намерена част от ръка е била силно обгорена, което говори, че може да принадлежи на пътник, седял до взрива, пише АП.

Същевременно главният съдебен лекар в Египет опроверга информацията за взрив.

“Когато падне самолет, задължително има експлозия, която го разбива. Няма значение дали експлозията ще стане във въздуха в резултат на авария или на престъпно действие, или когато се сблъска с водната повърхност след падане от 11 км височина”, обяви Хешам Абделхамид.

Самолетът на EgyptАir не се е отклонил от маршрута си и не е губил височина, преди да изчезне, обявиха от египетската държавна компания за въздушна навигация, цитирана от АП.