Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един от 66-имата пътници на катастрофиралия самолет „Еърбъс А320” се качил на борда на самолета в последния момент. Заради забравен паспорт той за малко щял да изпусне злополучния полет MS804 на “EgyptAir”, съобщава „Дейли Мейл”.

51-годишният Паскал Хес, който е любител фотограф, е един от 15-те френски граждани, пътували на борда на самолета от Париж за Кайро. Той можел да го изпусне и да спаси живота си, но късметът не му стигнал за малко. Хес бил на път да анулира билета си, тъй като си изгубил паспорта.

Въпреки това фотографът решил да потегли на път, след като него съсед в последния момент намерил документа на улица в родния му град Евре в Северна Франция. Приятелите си спомнят Хес като „очарователен и мил човек”.

„Странно е, но на него изобщо не му се ходеше на това пътуване. Сякаш е имал някакво предчувствие”, заявиха негови близки.

Фотографът пътувал към Египет, за да посети свой приятел, който работи като инструктор по гмуркане в Червено море. Хес не спал три дни в седмицата преди полета от притеснение за изгубения си паспорт.

В медиите се появи и негово интервю от 2010 година, в което той разказва за страстта си към фотографията.