Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Колежът по въздушен транспорт организира Ден на Отворените Врати на 13.06.2016 г. от 11 часа в Тренировъчния център на Sofia Flight Training, ул. „Осма“, Летище София, Северен район (Враждебна).

За информация и записване до 10.06.2016 г. на тел. 0882 603 693.

Колежът по въздушен транспорт (КВТ)е създаден към Интитут по въздушен транспорт (ИВТ). ИВТ е основан през 1971г. и има богат опит в обучението на пилоти, кабинен състав и персонал по техническо обслужване на въздухоплавателни средства. Като част от ИВТ, колежът ползва добрите практики, базата и преподавателите на Института.

Професии и Сертификати

- Професия Авиационен техник, специалности Експлоатация и ремонт на летателни апарати и Експлоатация и ремонт на електронно-приборна авиационна техника. Успешно завършилите получават свидетелство за професионална квалификация и сертификати за положени изпити по модули за категории В1 или В2.

- Професия Летец-пилот, специалност „Летателна експлоатация на самолет“. Успешно завършилите получават свидетелство за професионална квалификация и сертификат за завършено теоретично обучение за ATPL.

Продължителността на обучението е 2 години в редовна (дневна) и задочна форми на обучение.

Програми и преподаватели

Програмите са изготвени в пълно съответствие с Регламентите на ЕС и с най-добрите практики в авиационната индустрия.

Преподавателите в колежа са:

- Изявени и утвърдени в своята област професионалисти

- С богат практически опит в бази на световни лидери по техническо обслужване в САЩ, Канада и Европа

- С многогодишен опит като преподаватели по техническо облужване на въздухоплавателно средство

Материална база

Tеоретичното обучение се провежда в учебната база на ИВТ. Сериозно предимство на Колежа е провеждането на учебната практика по професия „Авиационен техник“ в уникалните и единствени за България учебни работилници на ИВТ, оборудвани с уникални машини и стендове. Работилниците осигуряват на всеки колежанин отделно работно място в зависимост от възложените задачи от инструкторите. Производствената практика се провежда в реална работна среда в организации за техническо обслужване на въздухоплавателни средства.

Реализация

С придобитите сертификати, завършилите Колежа могат да се реализират успешно в авиокомпании в България, Европа и други части на света.

Изисквания към кандидатите

- завършено средно образование

- минимална възраст - 18 години

- познания по английски език

- медицински документи:

= за техници - медицинско удостоверение, издаденоот личния лекар, доказващо, че професията, по която кандидатства не му е противопоказна

= за пилоти - медицински документ, издаден от авио-медицинска комисия

За повече информация и контакт:

[email protected]

tel: 02 9424 132, 02 9424 125; mob.: 0882 603 693

София, бул. „Брюксел“ 1, Аерогара София, ИВТ