Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Специалистите в отделение „Урология” са високо квалифицирани лекари, които имат възможност да работят в екип с най-известните в света уролози от ранга на проф. Д-р Щолценбург и д-р Санча. Тяхната компетентност е неоспорима, качествата им на диагностици се подкрепят и от отличната работа на ултрамодерната клинична лаборатория, с която Хил клиник разполага. Разговаряме с д-р Александър Боцевски, уролог с многогодишна практика за проблемите на мъжкото здраве.

- Д-р Боцевски, с какви оплаквания най-често идват Вашите пациенти?

- Обичайните оплаквания са различни по характер затруднения в уринирането, парене или болка, кръв в спермата. Важно е обаче да подчертаем, че дори при липса на такива смущения всеки мъж над 50 г. трябва да посещава своя уролог веднъж годишно. Профилактичният преглед представлява единственият начин да се открие рак на простатата. Простатният карцином може да се развива безсимптомно. При някои мъже първите му прояви са свързани с болки в костите, причинени от метастази, когато медицината трудно вече може да бъде полезна. Повечето мъже с карцином на простатата нямат някакви характерни оплаквания, затова е от ключово значение ежегодният скрининг.

- Как протича този преглед при уролог?

- Прегледът включва разговор с пациента, дигитално ректално изследване, измерване големината на жлезата и на остатъчната урина, лабораторен PSA тест. Ако на базата на прегледа и резултатите от PSA теста се изрази съмнение за злокачествен процес се преминава към биопсия на простатата. Биопсията на простатата в Хил клиник се извършва по най-високи международни стандарти. В зависимост от състоянието на пациента и по преценка на уролога тя може да бъде тазова /през перинеума/ или трансректална под ехографски контрол. Ехографът позволява безопасно насочване на биопсичната игла с точност до милиметри. Това изследване е критично важно за поставяне на диагноза. При установяване на карцином на простата в зависимост от това колко е напреднало заболяването на пациента се предлага подходящо лечение. Радикалното хирургично лечение цели да се отстрани цялата простатата. При нас операцията се извършва по лапароскопски път от немския проф. Щолценбург – един от най-добрите хирурзи в света в момента. Интервенцията е свързана с по-малка травма за пациента, гарантира по-бързо възстановяване, а в същото време е почти 100% сигурно излекуването.

За консултация с уролог в Хил клиник: 02 439 3131. За повече информация: hillclinic.com