Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кубрат Пулев би по точки Дерек Чисора и се върна там, където му е мястото. Извоюваната европейска титла в тежката категория със сигурност е едно от най-големите постижения на българския спорт за годината, въпреки че тепърва предстои лятна олимпиада. Там горе-долу се знае на какви успехи можем да разчитаме, а това познание в никакъв случай не ни прави оптимисти.

Може би и заради това българските спортни фенове почетоха както подобава шампиона. Мачът му с Дерек Чисора със сигурност беше едно от най-гледаните спортни събития през последните години. Да не говорим, че в залата. Кобрата се чувстваше, сякаш си е у дома заради огромната българска агитка. Организираха му и подобаващо посрещане с оркестър и стотици негови фенове.

Пулев отново е на върха, но там е твърде ветровито и трябва скоро да се размърда,за да не му изстине славата. Кобрата едва ли ще си даде много време за почивка, тъй като мениджърите му от "Зауерланд" искат да използват максимално най-доброто си оръжие още в рамките на тази година.

Със сигурност българският шампион ще се бие още веднъж до края на годината, но големият въпрос е не кой ще е съперникът му, а къде ще се играе мачът. Защото има голяма вероятност Кубрат Пулев да развърти тежките си като чукове юмруци пред родна публика. Само допреди няколко месеца боксов двубой на Кобрата в България изглеждаше почти невъзможен за осъществяване. След загубата от Кличко той имаше нужда да презареди батериите и да се напасне с новия си треньор. Следващите му двама противници бяха сравнително преодолими боксьори, които не генерираха чак такъв интерес. Мачът с Чисора беше съвсем друга работа и, както си му е редът, се проведе в огромната зала O2 World Arena в Хамбург. Организаторите на срещата със сигурност са останали повече от доволни от финансовите си постъпления.

Сега Пулев отново е сред най-актуалните боксьори на планетата и апетитна хапка за всички мениджъри, които искат да изкарат пари от него. Затова и мачът в София ще струва скъпо на тези, които се захванат с организацията му. Боксови специалисти пресмятат, че ще са необходими не по-малко от 300 хил. евро.

Лъвският пай от тези пари ще отиде за хонорарите на Кобрата и неговия съперник, но ще струват скъпо и другите боксьори, които ще подгряват преди най-важния мач. Ще трябва да се предвидят средства за разходите на целия керван, който върви по време на подобни галавечери, както и за наема на зала "Арена Армеец". До този момент никой не се осмелява да каже категорично дали ще има мач в София, но шансът е много по-голям след победата на Кубрат над Дерек Чисора. В момента се търсят солидни спонсори, които да осигурят парите за галавечерта, тъй като самият Пулев е съгласен да се бие пред родна публика. А и едва ли ще е проблем да му се намери подходящ съперник.

В боксовите среди вече споменават имената на двама жилави бойци, които биха имали смелостта да се изправят срещу Кобрата. Първият спряган е бившият съотборник на Пулев в "Зауерланд" Роберт Хелениус. Опитният финландец беше сензационно нокаутиран през април от французина Йоан Дюпоа, след като преди това имаше само победи в кариерата си. След злополучния мач Хелениус обеща да се върне по-силен от всякога и мач срещу европейския шампион със сигурност ще му дойде добре. Голям интерес би предизвикал и мач на Кубрат Пулев с исполина Мариуш Вах. Двуметровият поляк помага на Владимир Кличко в подготовката му като спарингпартньор и със сигурност ще бъде корав съперник за нашия боксьор.

Самият Кубрат не се е отказал по никакъв начин и от идеята да вземе реванш от Владимир Кличко. Възможността този мач да се състои още тази година по-скоро граничи с научната фантастика. Украинецът първо ще трябва да вземе реванш от Тайсън Фюри, който го победи в края на миналата година, отнемайки му световните титли в тежка категория. Мачът на новия срещу бившия световен шампион е на 9 юли в Манчестър и се очаква с огромен интерес, а билетите вече вървят от 150 евро нагоре.

Фюри спомена, че може да срещне Кубрат на ринга, но чак след като и ако победи Кличко. Организацията на подобен мач със сигурност ще бъде трудна и ще изисква време. Ако украинецът си върне световната титла, пак ще има привилегията да избира с кого да се бие. Кубрат Пулев е сигурен, че има право на реванш.

“В момента не искам нищо повече от реванш срещу Владимир Кличко. Него го виждам като аутсайдер на реванша с Тайсън Фюри, но стискам палци за Кличко. Не Тайсън Фюри трябва да прекрати кариерата на Кличко, трябва аз да го направя. Готов съм да го победя, дори и мачът да се играе в Киев", обяви Кубрат Пулев.