Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария днес става на 7 години,
Мария днес става на 7 години,

Русият ангел със сини очи Мария днес става на 7 години, съобщава излизащият в Гърция в. "Български новини".

Тя не живее с биологичните си родители, нито с осиновителите си, а с други 300 нейни братя и сестри по съдба. Мария сега расте в сигурна и спокойна среда в дома „Усмивка“, на място което се пази строго в тайна, за да бъде защитено малкото момиче.

Ходи на училище, има приятели и живее спокойно с любов и грижа. В нещастието на живота късметът й се усмихна.

Припомняме, че съдът в гръцкия град Лариса даде пълното попечителство над малката Мария, станала известна като „Русия ангел“ на фондацията „Детска усмивка“.

Момиченцето, чийто биологични родители са Сашка и Атанас Русеви от град Николаево, бе открито при семейство в ромски катун във Фарсала, Гърция. Семейство Русеви има 10 деца, а срещу майката бе образувано досъдебно производство за това, че през 2009 г. е дала съгласие за продажбата на малката Мария в чужбина.

Сашка Русева обаче твърди, че е оставила детето си да бъде отгледано от хората, при които работела в Гърция тогава. Ромското семейство, при което бе открито момиченцето, бе арестувано в обвинения за документна измама и отвличане.

Двойката се опита да излезе от ареста, като декларира готовността си да осинови Мария и по този начин обвиненията срещу тях да отпаднат.

Гръцкият съд счете, че най-доброто за Мария е да остане в „Детска усмивка“, където ще се грижат по най-добрия начин за нея.