Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заплатата на Пепа Петрова като чистачка в "Бургас бус" е основното перо в семейния бюджет, съпругът й не работи, тъй като двамата имат дете със сериозни увреждания, за което трябва да се полагат непрекъснати грижи.

Както "24 часа" писа Петрова, намери в градски автобус на общинския превозвач в Бургас портмоне и го предаде веднага на шофьора и диспечера на линия 12.
Жената дори не погледнала, че в портфейла са надиплени 600 лв. - сумата е по-голяма от месечното й възнаграждание.

След попаден сигнал до 112 загубената вещ попада при криминалистите от Второ РУ в Бургас, които намират в една от преградите пликче с пико и издирват притежателката - Ивона А.

Разбира се, че ще го върна, ами ако аз загубя нещо, няма ли да искам така да постъпят и с мен, разсъждава Пепа.

След публикацията на "24 часа", за да я поздрави, първо се обадила нейна колежка.
Пепа е намирала портфейл и друг път, но в тролей, също го предала веднага. Тогава никой не се обадил да й благодари за разлика от Ивона, който й донесла и кутия с бонбони.
Случката на 29 април съвпада със семеен празник - 8-мия рожден ден на внучката й Пламена, дете на по-малка й дъщеря Станислава, която също я подкрепила за благородния жест.

Усмихнатата Пепа се натъжава, когато стане дума да първородната й дъщеря Жасмина, която е с детска церебрална парализа. Семейството трябва да връзва бюджет със заплатата на чистачката и малката пенсия на Жасмина.

Пепа има и син, който в момента е в чужбина.

За семейство с такива грижи 600 лв. наистина са много пари, ще насърчим нашата служителка с парична награда, каза пред "24 часа" инж. Драгомир Чайков, ръководител търговска експлоатация в "Бургасбус".

Често пътниците забравят лични вещи в автобусите, имаме обособени вътрешни правила, според които намереното трябва да се предаде на диспечера по съответната линия, обяснява той.

Контрольори и чистачи най-често намират в рейсовете ученически карти, но попадат също така на лични документи, таблети, телефони, връхни дрехи.Миналото лято служители на "Бургасбус" от звеното за специализиран транспорт на хора с увреждания, извършващи трансфер на немски туристи, са намерили раница с 1000 евро и лични документи. Напрактика без тях чужденците нямаше как да напуснат страната, получихме благодарствено писмо, разказва Чайков.

Междувременно полицията продължава полицейската проверка заради дозата пико в портфейла на 21-годишната Ивона А. Очаква се експертизата за намерения синтетичен наркотик. След приключване на проверката случаят ще бъде докладван на прокуратурата.