Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Митингът срещу беззаконието и циганската агресия в Раднево, който бе насрочен за 20 часа тази вечер, започна навреме. В него освен местни хора се включват и рокери и футболни фенове от страната. Сценарият от снощи се повтаря - хората първо се събраха пред залата за фитнес, където на 2 май следобяд група цигани пребиха с бухалки и юмруци трима млади мъже след спор за предимство на пътя. След това множеството, около 1000 души, се насочи към циганската махала "Кантона". То бе пропуснато от полицията пред загражденията, с които е препречена главната улица на миньорския град от днес след обяд. Пак от днес полицейското присъствие в града е засилено, дойде и жандармерия.

Най-строго се охраняват подстъпите към махалата, което явно не се хареса на група от 20-30 футболни фенове, които не са от Раднево. Те откровено се опитаха да провокират полицаите, като ги засипаха с пиратки и бомбички в опита си да пробият кордона и да влязат в циганския квартал. Униформените, които са с щитове и палки, не се подадоха на провокацията.

Виковете са същите, като снощи: "Българи юнаци", "България за българите", "Циганите на сапун".

Днес в града продължи подписката срещу циганската агресия, тя била подкрепена вече от 60 процента от неговите жители. Освен да се съборят незаконните постройки в "Кантона", радневци настояват и виновните за инцидента от 2 май да бъдат изселени заедно с цялата им фамилия.