Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Веселин Асенов щял да изкара 3000 лв. от тютюна

Столичен катаджия задигна чувал с цигари от магазин, размаха служебната си карта и предложи 200 лв. подкуп на полицаи, за да не го арестуват. Въпреки офертата обаче колегите му го задържаха, съобщиха от МВР.

36-годишният катаджия Веселин Асенов и осъжданият за кражби Ивайло Илиев - Малкия Куман, разбили вратата на магазин СВА в “Люлюн” към 4 ч във вторник. Заради включилата се аларма те грабнали само чувал с цигари и хукнали да бягат към паркиран зад магазина форд.

Полицаите обаче пристигнали много бързо и задържали двамата секунди преди да потеглят, казаха от управата на обрания магазин.

Тогава катаджията Асенов размахал картата си на служител на МВР и предложил на колегите си от 9-о РУП 200 лв. подкуп, за да ги пуснат. Номерът му обаче не минал. При претърсването на форда ченгетата намерили задигнатите цигари. Оказало се, че в чувала има около 1200 кутии за близо 7000 лв.

“Щели са да изкарат около 3000 лв. от цигарите. Такава стока се пласира бързо, крадците я продават изгодно - на не повече от 50% от цената на етикета”, обясниха криминалисти.

Двамата мъже са в ареста за 72 ч с обвинение за кражба. Асенов ще отговаря и за подкуп на длъжностно лице. Очаква се днес прокуратурата да поиска от съда постоянен арест.

Ивайло Илиев - Малкия Куман е сред най-оборотните крадци в София. Има няколко осъдителни присъди. Преди 2 г. излиза от затвора, където е лежал пак за кражба. Брат му Асен Илиев - Големия Куман, също има присъди за обири. Според криминалисти обаче двамата никога не работят заедно.