Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пепа Петрова показва къде е намерила портмонето. Признава, че не се е колебала дори и за секунда какво да прави с чуждата вещ. СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА
Пепа Петрова показва къде е намерила портмонето. Признава, че не се е колебала дори и за секунда какво да прави с чуждата вещ. СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА

Млада жена от Ямбол изкара невероятен късмет, че загубено от нея портмоне бе намерено от честна чистачка, но заедно с това стана и обект на полицейско разследване.

Пепа Петрова, която е дългогодишен служител на общинския превозвач "Бургасбус", на 29 април почиства автобус, приключил курс по линия 12, когато на една от седалките вижда портмоне.

Беше полуотворено, но не погледнах какво има вътре, веднага го отнесох на шофьора, за да го предаде диспечерката, разказа пред "24 часа" жената.
Служителите на автобусната фирма все пак отварят портфейла, виждат, че вътре има лични документи и пари, след това звънят на 112.

Така загубената вещ попада в ръцете на криминалистите от Второ РУ, които при по-щателната проверка откриват в една от преградите пликче с оранжево кристалообразно вещество. Тестът показал, че става въпрос за пико.

Заедно с добрата вест, че загубеното портмоне е намерено с непокътнато съдържание, 21-годишната собственичка И.А. е трябвало да приеме е неприятните последици. Полицията е започнала проверка за незаконно притежаване на дрога, вероятно ще бъде образувано и досъдебно производство.

Девойката е разпитана, тя заявила, че купила наркотика за собствена употреба. Междувременно пикото е иззето и предадено на вещи лица, за да се определи точния грамаж и състава му.

Въпреки неблагоприятния развой, момичето намерило Пепа Петрова, за да й благодари лично. Донесе кутия с бонбони, каза ми, че съм много скромна, а полицаят призна, че много редки са случаите, в които някой връща пари, разказа чистачката, която е майка на три деца.

Никой от близките ми не ме упрекна, напротив поздравиха ме, а всичко това се случи точно на рождения ден на внучката ми Пламена, разкрива Петрова. Преди да чисти автобусите, тя е работила като контрольор. Намирала е  загубени вещи и друг път, включително и портфейл в тролей. Но никой досега не ми е носил бонбони и не се е снимал, чистосърдечно признава жената.

Важно е да насърчаваме добрия пример, ще наградим Петрова, обеща шефът на "Бургасбус" Петко Драгнев.

Заради солидната сума пари полицията проверява и версията дали притежателката на портмонето не е замесена в продажба на дрога. И.А. е с чисто досие, затова най-вероятно ще се разминe само с глоба.