Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДИМИТЪР ИВАНОВ
ДИМИТЪР ИВАНОВ

Ако Бойко Борисов се кандидатира за президент, ще изгуби реалната власт в държавата, а ГЕРБ ще излезе от кондиция, прогнозира по bTV проф. Димитър Иванов от Института по теория и практика на лидерството „Стефан Стамболов”. Основният проблем за ГЕРБ бил как да съхрани властта си в оставащите до края на мандата повече от 2 години. Не допускам, че Борисов ще се кандидатира за президент, защото не е в негов интерес, допълни той. Според него перспективата за президентските избори е непартийна фигура, издигната от обществен комитет, която след това да получи подкрепа от големи политически партии.

Иванов коментира и новата партия ДОСТ на Лютви Местан. ДПС и ДОСТ са неравностойни формации, подчерта той. По думите му ДОСТ е опит да се отслаби ДПС и вътре да се създаде напрежение с оглед на това, че турското политическо ръководство не е доволно от недостатъчно протурските нагласи на Ахмед Доган и на ДПС, но опитът нямал шанс.

Смяната на лидера на БСП не е основният въпрос, каза още Иванов. Дали ще е Михаил Миков или друг, няма никакво значение, ако те се движат в рамките на очертаната идеология, ако продължат традициите и възстановят това, което е разрушено, подчерта той.