Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В България трябва да се създаде колегиум от най-добрите доказали се доктори от страната и чужбина, които непрекъснато да провеждат семинари с лекарите и на всеки 4 години да ги ресертифицират дали са в крачка с най-новото в медицината, но там да се учат и на морал, и на отношение към пациентите. Това каза в предаването „120 минути” проф. Александър Чирков.

Той допълни, че е много важно лекарите да имат много познания и да знаят какво да говорят с пациентите.

„Не може само да им се представят различни формуляри, да занесат листите без да говорят с пациента. Лекарят трябва да влезе във вътрешността на пациента и тогава да търси данните от изследванията и да стигне до диагнозата”.

2 милиарда и 500 пъти се съкращава сърцето за един 70-годишен човек, като изхвърля 250 млн. литра кръв, обясни проф. Чирков.

Здравото население има способност за радост. Когато се чувства здрав, човек не тъжи, работи и гражданството е силно, и държавата е силна. Когато администрацията е лоша, създава една околна среда, която влияе неприятно върху пациента и създава различни страдания. Тогава се чудиш защо не искаш да живееш в това общество и бягаш в чужбина, каза професорът.