Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пацеви ще обжалват наказанията си пред Апелативния съд в Пловдив
Пацеви ще обжалват наказанията си пред Апелативния съд в Пловдив

Бившият пловдивски полицай Йордан Пацев и баща му Петър, които пребиха до смърт клошар, застават пред апелативния съд в града на 3 май. Двамата обжалват наказанията, дадени им на първа инстанция. Синът получи 10, 6 г. затвор, а бащата - 10 г. На 7 април 2013 г. Пацеви се нахвърлили върху 27-годишния Камен Щерев-Шабана, защото запалил огън да се сгрее. Инцидентът станал в Аджисан махала, където живеят. По време на процеса бащата на ченгето пое изцяло вината. Той твърдеше, че синът му не е участвал в побоя, а само седял в колата си и гледал.

Очевидецът Атанас Чирпанлиев обаче подробно описа как Пацеви са малтретирали Шабана.

Служителят на реда го налагал с полицейска палка по главата, гърба, гърдите, ръцете, а родителят му - с ритници.

"Камен беше целият в кръв. Не можеше да каже нищо. По едно време възрастният рече на сина си: "Стига, ще го убиеш и заби последния шут в устата на Шабана", разказа пред съда Чирпанлиев.

57-годишният Петър Пацев се кълнеше, че през живота си "врабче не е убил". В последната си дума преди произнасяне на присъдата бившият полицай каза, че не е виновен. Защитниците на Пацеви пледираха, че клошарят е умрял, тъй като при сърдечен масаж в болницата му бели счупени гръдната кост и две ребра. Според прокуратурата бащата и синът са извършили престъплението умишлено.