Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Авторът
Снимка: Авторът

Късно в четвъртък апелативният съд в Търново остави окончателно в ареста двама от задържаните за изготвяне на неистински парични знаци в село Деляновци, Свищовско.

Въззивната инстанция не уважи исканията в жалбите на двамата задържани и потвърди определението на окръжния съд в Плевен, с което по отношение на Тони Хорозов и Стоян Стоянов са взети мерки за неотклонение задържане под стража.

Те, заедно с издирваният с европейска заповед за арест Владимир Николов, бяха задържани на 22 април 2016 г след проведена съвместна операция на Окръжна прокуратура – Плевен, Европол и ДАНС, в рамката на която беше разбита печатница за пари със заготовки за над 2.5 милиона евро. Във вилата на Стоян Стоянов и в още два негови имота в гр.Левски и с.Козар Белене бяха открити печатарски машини, стикери, водни знаци, хартия бои и материали за подправяне на банкноти, както и неистински лични карти.

На 25 април 2016 г окръжният съд в Плевен уважи искането на държавното обвинение и взе по отношение на двамата мъже мярка за неотклонение задържане под стража. Аверът им бе отведен директно в затвора във Варна, тъй като се е укривал от влязла в сила присъда. Шуменците Тони и Владимир са известни фалшификатори, които обаче в последните години доста се усъвършенствали в качеството на купюрите, казаха разследващи.Точно преди 5 години, вечерта на 19 април 2011-та те и още двама шуменци били арестувани за същата престъпна дейност.

Стоян Стоянов пък нашумя с разбит цех за цигари менте в кланицата му в Левски през 2012 г.