Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Алън Уилзиг, прототип на един от героите във филма на режисьора Мартин Скорсезе “Вълкът от Уолстрийт”, не може да продаде суперлуксозния си дом в Манхатън, Ню Йорк.
Предприемачът, филантроп и полупрофесионален автомобилен състезател, намали цената на жилището от $38,5 млн. до $24,9 млн. Това е второто обезценяване, след като през 2014 г. частната резиденция бе предложена за продан за $44 млн. Сега е показана с нови снимки и много от предишните, които бяха по-ексцентрични, са изчезнали. 51-годишният Уилзиг дори пусна снимки на мезонета си в Instagram, за
да съблазни
евентуалните купувачи,
съобщи “Бизнес инсайдър”.
Алън Уилзиг е бивш президент, изпълнителен директор и шеф на борда на наследената от баща му “Тръст къмпани банк на Ню Джърси”, символ на стоковата борса. След смъртта на баща си през 2003 г. той успява да удвои пазара на компанията, а през 2004 г. я продава на Нюйоркската регионална банка Норт Форк" за $752 млн.
След сливането Уилзиг става директор на банката, която е продадена четири години по-късно. През 2003 г. той и съпругата му Карин, дизайнер на бижута, купуват луксозен дом в 16-етажния небостъргач “Хюберт” за $4,5 млн. и се заселват там едва, след като правят подобрения за $1,5 млн.
Мезонетът е с площ 603,8 кв. м и с покрив от 204,4 кв. м, заден двор, три спални
и прилежащ гараж, където Уилзиг държи колекцията си от мотоциклети за спомен. Снимки на дома показват, че прототипът на персонажа от филма “Вълкът от Уолстрийт”, който се появява в сцена около басейн заедно с главния герой “Вълка” Джордън Белфърт (Леонадро ди Каприо), има в истинското си битие всичко, което е необходимо. Условията му на живот впечатляват.
Целият дом е проектиран
от дизайнерите
в различни цветове


Нощем къщата свети привлекателно със светлини в различни нюанси, сякаш е нощен клуб. Светлата, просторна гостна е с аквариум, който също свети в неонови цветове, както и мотоциклетите – страстта на собственика. Гостната с камина, както и повечето помещения са в снежнобял цвят. Дори гаражът на персонажа от “Вълкът от Уолстрийт” сияе.
В просторното помещение освен яркозелената лимузина на собственика и колекцията му от луксозни мотоциклети в различни цветове може да се видят няколко големи екрана – това е място, специално създадено за видеоигри, а до него има малко работно място – маса с компютър. На рафтовете в т.нар. гараж има множество каски и кожени якета в различни цветове. На снимките, пуснати от агенцията за продажба на имоти, е и самият Алън Уилзиг, както и спалня с голямо легло за двама с интересен интериор. Най-голямата спалня в дома е и най-сигурната стая - стените й са защитени с кевлар и стомана, а
вратата, която тежи 675 кг,
е с шест сложни ключалки
Навсякъде има видеокамери и датчици за движение. В друга от спалните има ниско поставено легло с балдахин върху скъп килим. Третата спалня е за гости – също с голямо легло за двама и скъпа бяла кожа върху килима. Кухнята е просторна, с бар, голяма маса в средата и черна дъска като в класна стая за писане на бележки. Кабинетът на Вълка е просторен.
Между две от спалните има голям дрешник, на който може да завиди всяка кокетна дама – тук са закачени куп дизайнерски кожени якета в различни цветове, десетки уникални обувки с високи токове и шарени маратонки, бижута. В мезонета има и химическо чистене. Тоалетните са в космическо сиво и в неонови светлини.
На върха на дома има 230-метрова тераса с маса, на която може да обядват 10 души. В малка градина на дома има СПА с капацитет за 8 души. Сред допълнителните екстри са сауна, соларна, огромен фитнес клуб с много уреди. Апартаментът е снабден със система за автоматизирано управление, 24-часово видеонаблюдение и има портиер.


“Вие имате невероятната възможност да притежавате семеен дом с гараж и 279 кв.м. външно пространство в сърцето на нюйорския квартал “Трибека”, с всички удобства, на които може да се наслаждавате”, казва пред “Дейли мейл” за ексцентричното жилище представител на брокерската агенция “Некст Сиикърс”. Този дом е само един от имотите на Вълка, който притежава също тенис и голф клуб, шест бронирани апартамента и заедно с брат си Иван купи замък в средновековен стил в Хемпътнс.