Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Новият изборен кодекс е класически пример на лош парламентаризъм, антиконституционно поведение и измама на избирателя.
Всичко започна от правна комисия, където куп текстове бяха приети без кворум. Докато аз бях там, присъстваха 6 от 19 членове и гласуваха с някакви измислени устни пълномощни от другите членове. Минималният кворум е 1/3 от членовете.
Фарсът продължи в зала.
ГЕРБ и ПФ предложиха задължително гласуване, подкрепиха ги АБВ и БДЦ. БСП и ДПС уж против, но общо 20 депутати от двете групи ги нямаше, а с тях нямаше да мине. Заприлича ли ви вече на режисура?
На правна комисия дълго се спори дали районът в чужбина да е с 4 мандата. Статистически, според броя гласували трябва да е 8 мандата. Председателят на комисията Данаил Кирилов каза "да тестваме с 4, пък после ще видим".
В зала ДПС предложи отпадането и ... ГЕРБ подкрепи. Както и БСП. Ни 4, ни 8. Нула.
После БСП предложи прецакването на референдумите. И ... ГЕРБ пак подкрепи. И ДПС.
И накрая ПФ предложи махането на секциите в чужбина. ГЕРБ, БСП, АБВ, АТАКА, та чак и реформаторите подкрепиха. Объркали се били. Ама кьорав карти не играе, пък и излъгаха за объркването. Само ДПС бяха уж против, макар това да обслужва най-много тях. И моя милост плюс 4 реформатори плюс 1 от БДЦ.
Шашма след шашма след шашма. Утре продължаваме. Запасете се с търпение за нови шашми. Пък ако решат и да дадат "примерно 30-40 джипа, български, едни 1000 плазми- 32 инча телевизори, някоя и друга финансова награда, едни 100 000 лв.", добре ще ни дойде, нали?
С този парламент никога няма да направим ?#‎НормалнаДържава?.
И колкото по-скоро са изборите, толкова по-добре.