Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Букмейкърите предпочитат “баварците” пред “Реал” (Мадрид)

“Байерн” (Мюнхен) вече е големият фаворит за трофея в Шампионската лига през настоящия сезон. Това е изводът на голяма част от водещите букмейкъри след неочакваното сгромолясване на актуалния победител “Барселона”. “Каталунците” бяха изхвърлени още на четвъртфиналите от “Атетик” (Мадрид).
Коефициентът за триумф на “Байерн” варира между 1,30 и 1,80
при различните заложни къщи. Донякъде изненадващо “Реал” (Мадрид) е втори в списъка, като шансовете му се оценяват средно с 3,00. На трето място е другият представител на испанската столица – “Атлетико” (3,5). А последен логично е “Манчестър Сити” (7,00), който никога досега не бе пробивал дори до топ 8 в надпреварата.
Според мнозина експерти обаче именно “Реал” е в отлична позиция да атакува единайсетата си купа от най-авторитетния клубен турнир. Тимът на Зинедин Зидан направи знаменит обрат от 0:2 срещу “Волфсбург”, а головата машина Кристиано Роналдо не спира да чупи рекорд след рекорд. Португалецът стана първият футболист с два хеттрика в рамките на едно издание на Лигата. А попаденията му през настоящия сезон са вече цели 15.
В същото време “Байерн” се измъкна на косъм срещу “Ювентус” на осминафиналите. Представянето срещу “Бенфика” също не бе особено убедително - 1:0 у дома и 2:2 в Лисабон. Това обаче е последният шанс на Пеп Гуардиола да изведе германския колос до европейския връх. От лятото испанският специалист поема “Манчестър Сити”, където ще прибира колосалните 20 млн. евро годишно. Воден от него отбор
достигна за седми път до полуфиналната фаза
По този показател Гуардиола се изравни с Алекс Фъргюсън и Карло Анчелоти, но №1 в класацията с осем класирания е Жозе Моуриньо.
Макар да е в ролята на абсолютен аутсайдер, “Сити” все пак успя да пребори ПСЖ. А не бива да забравяме, че собствениците на френския тим пръснаха 559 милиона евро за звездни трансфери през последните четири сезона.
И докато погледите постепенно се насочват към дългоочаквания финал, насрочен за 28 май в Милано, на дневен ред е дълбоката криза в “Барселона”. Сривът на “каталунците” стартира с болезненото поражение с 1:2 от “Реал” (Мадрид) на “Ноу Камп”, мина през загуба с 0:1 от “Реал” (Сосиедад) и се превърна в катастрофа при 0:2 от “Атлетико” (Мадрид). Така тимът не успя да достигне поне до полуфиналите на Шампионската лига едва за втори път в последните девет сезона. А авансът му в Примера дивисион пред “Атлетико” се стопи до само 3 точки.
За капак суперзвездата Лионел Меси се намира в една от най-продължителните си голови суши.
Аржентинецът е бледа сянка на себе си и не се е разписвал вече 452 минути
в търсене на юбилейното си попадение №500 с фланелката на “Барса” във всички турнири. За последен път нещо подобно му се случи през пролетта на 2011 г. Тогава Лео не можа да намери верния път към противниковата врата в продължение на 417 минути. А и Меси вече изостава на цели 10 гола от големия си съперник Кристиано Роналдо във вечната голмайсторска листа на турнира. Преди началото на груповата фаза двамата деляха първата позиция в престижната класация. Треньорът на “Барса” Луис Енрике е подложен на огромен натиск и оставането му на поста след лятото не е никак сигурно. Специалистът обаче демонстрира железни нерви и не хвърли вината за отпадането върху Никола Рицоли. Италианският рефер не отсъди дузпи
в последната минута за игра с ръка на капитана на “Атлетико” Габи. За сметка на това критиките към арбитъра от страна на каталунските издания “Мундо Депортиво” и “Спорт” бяха унищожителни.