Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дафин Незиров
Дафин Незиров

Делото е фарс, оправдава се 55-годишният Дафин Незиров от с. Кочан

След като в края на миналата година 55-годишният Дафин Незиров от сатовчанското с. Кочан влезе в затвора за 15 г. за гей убийство, преди дни получи и втора сериозна присъда.

Окръжният съд в Благоевград окончателно го призна за виновен за изнасилване на четирима негови съселяни. Тричленен състав с председател Иво Харамлийски му даде 6 г. лишаване от свобода. Преди това районният съд в Гоце Делчев го осъди на 2 г. и 9 месеца, но решението бе обжалвано от влезлия междувременно в затвора Незиров, както и протестирано от прокуратурата.

Скандалните случаи на изнасилване на мъже се разплетоха

след разкриване на жестокото убийство

в селото на

15 октомври 2012 г.

Тогава, около полунощ на улица в Кочан е намерен пребит и починал 38-годишният сирак Али Шерифов. Криминалистите стигнаха до извършителя - Дафин Незиров. Оказа се, че между жертвата и убиеца имало конфликт, който датирал от повече от година преди трагедията. Причината за конфликта били разпространяваните в селото слухове, че двамата имали интимна сексуална връзка. Али Шерифов споделял това със съселяните си, поради което Незиров нееднократно го пребивал, за да мълчи.

На 15 октомври 2012 г. около 23,30 ч Незиров се прибирал към дома си. Срещнал Али Шерифов и го пребил. След това се прибрал вкъщи, като оставил пострадалия в безпомощно състояние на улицата, а малко по-късно Шерифов починал. При разпитите на хора от селото

няколко мъже споделили,

че също са били изнасилвани от Незиров

в периода от 2011 до 2013 г., но са си мълчали от страх и срам.

Така в хода на образуваното досъдебно производство за изнасилванията четирима мъже признаха за извършваните с тях гаври. Двама от тях са били заплашвани, а другите двама - бити, за да мълчат.

В. А. обяснил, че през лятото на 2011 г. бил изнасилен в двора на детската градина в селото. Вечерта срещнал на площада Незиров, който му казал: "Бягай към детската, иначе ще те убия!" Преди това В. А. също получавал заплахи и затова се подчинил и отишъл в детската градина, където с него било извършено анално сношение.

През лятото на 2012 г. в землището край селото пък Незиров изнасилил Ц. К., като го заплашил, че ще го пребие. Преди това двамата отишли до заведение в Гоце Делчев, където Ц. К. употребил доста алкохол. На връщане към селото Незиров отбил колата по черен път, свалил спътника си и го насилил.

Третият пострадал И. К.

също бил примамен

да отиде в местност

край Кочан уж да

натовари отсечени дърва,

срещу което да получи пари. Когато И. К. разбрал, че всъщност целта на съселянина му е друга, започнал да се съпротивлява, но бил ударен и съборен на земята.

Също с удари бил принуден да спре съпротивата си и четвъртият пострадал А. М. Той пък бил излъган, че ще бъде отведен на нива, където да изкопае канал срещу 50 лв. Вместо това обаче бил заставен да се съблече и да задоволи сексуалните мераци на Незиров.

Всички мъже са мълчали след случилото се

от страх и срам,

не казали на никого. В хода на делото трима от тях се отказали от първоначалните показания. Обяснили, че само са бити, но не и изнасилвани. Назначените им психологични и психиатрични експертизи установили, че правят това от страх от отмъщение от страна на Незиров, защото са разбрали, че той вече е извършил убийство на техния съселянин Али.

По време на съдебните заседания те се срещали очи в очи с подсъдимия и това допълнително ги стресирало.

Как вещите лица обясняват поведението на Незиров, четете в печатното издание на в. "168 часа"