Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Забранили на българския дизайнер, ушил костюм на Кейт Мидълтън, от който всички ахнаха, да говори за срещата си с нея. Аудиенцията, на която херцогинята е обсъдила с 33-годишния българин каква да бъде дрехата, е продължила един час, а преди това Петър Петров бил щателно проверен и разпитан от охраната.

“168 часа” се свърза със сестрата на талантливия български дизайнер Станимира Петрова. Тя категорично отказа да разкаже как се е чувствал брат й

при срещата лице в лице

с херцогинята на Кеймбридж

“Няма да разговарям с вас. От компанията, където работи Петър, забраниха, тъй като е замесено кралското семейство”, мотивира се Станимира. Пред други свои роднини обаче Петър споделил в скайп, че ден след срещата на Петър с Кейт Мидълтън в двореца Кенсингтън брандът “Епонин”, в който работи, получил над 140 поръчки Стигнало се дотам шефовете на модната къща спешно да търсят шивачи с опит срещу добро заплащане. А българинът бил признат за ненадминат талант. Модна къща “Епонин” облича бизнесмени от Великобритания и Европа. А вече и херцогинята е почитател на марката “Епонин”.

Дизайнерът разказал и други любопитни подробности - многобройната охрана в двореца повече от час щателно го проучвала и разпитвала.

Петър Петров е на 33 години. От десет години работи в Лондон. Завършил е Професионалната гимназия за облекло и обществено хранене “Проф. Асен Златаров” в Шумен. Продължава в модна компания във Варна, където получава награди от конкурси за фешън дизайнер на годината. Според експерти в модния бранш именно тези отличия му отварят пътя към Лондон, където е подобаващо оценен.

“Познавам много добре Петьо и семейството му. Много скромни хора. Сърдечни. През лятото, когато дизайнерът се прибере, ще се срещна с него. И лично аз, оценявайки постижението му, ще предложа да го наградим като почетен гражданин”, сподели ентусиазиран кметът на Велики Преслав Александър Горчев. Той уточни, че бащата Петър Петров работил дълги години като параджия в общината.

Сега отговарял за отоплението на училището в с. Драгоево. Селото е известно с това, че е дало на България най-много партизани. А майката на дизайнера била домакинка в Дома за деца, лишени от родителска грижа, във Велики Преслав.

“Двамата с Петьо ще обсъдим заедно подробности около удостояването му с отличие на община Велики Преслав”, каза градоначалникът на старата българска столица.

Общински служители смятат, че Петър Петров освен с високото звание “почетен гражданин” може да бъде награден и с общинската награда “Златен век”, която се връчва за особени заслуги в изкуството. А в конкретния случай - на модата.