Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Проф. Димитров, има ли антибългарска кампания в случая с жената с лебеда, която уж била българка, уж убила лебеда на Охридското езеро?

- Леснообяснима е тази кампания, тъй като македонецът в моята дефиниция е българин, който заболял от мания за величие. Така както румънецът е влах, заболял от мания за величие и обявил се за римлянин.

Та антибългарската кампания в Македония е съпроводена с най-дебели лъжи. И най-големите от тях не са "Българка уби лебед", а са събрани в т.нар. История на Македония, в която няма грам истина. Неслучайно не аз, а скопският режисьор Дарко Митревски написа серия от 9 статии за в. "Нова Македония", в които разобличи македонистките лъжи. Накрая завърши с извода: "На македонския народ не му трябва тази история, трябва му психиатрия." Такова нещо и аз не бих могъл да го измисля.

И това е авторът, който преди това засне един клеветнически филм срещу България - "Трето полувреме". Това беше една измислица, която искаше да представи България като най-фашистката държава. Според македонските медии е взел 600 хиляди евро хонорар за него.

- На какво се дължи промяната в позицията на този режисьор?

- Проработило е българското му чувство и пердаши македонистките лъжи с точни откровения. Чак го нарекоха втория Божидар Димитров, иска да ми отнеме палмата на първенството.

Неговите писания са като моите - разобличавайки свещената дума ВМРО в Македония. Когато се вдига Илинденското въстание през 1903 г., няма такова име. Организацията се кръщава така на конгреса през 1905 г. Дотогава е била Български македоно-одрински революционен комитет, чийто устав гласи: "Член на комитета може да бъде всякой българин от Македония, който е съвестен, почтен и т.н."

Тоест това е била българска организация. За съвременните скопяни е божи подарък, че въстаниците на Илинден не успяха. Ако бяха, Македония щеше да е в границите на България.

- А случката с жената, която дърпа лебеда на Охридското езеро, която набедиха за българка, нарочно ли е измислена срещу страната ни?

- Всичко лошо, което става в Македония, е дело на българите. И за лошото време винят България Оттук според тях идват студени ветрове. Ако има суша - българите не пускат дъжда, а изстрелваме ракети, за да се изсипе върху нашите полета.

- Как си обяснявате цялата тази кампания срещу страната ни?

- Те са длъжни да поддържат подобни нелепи твърдения, защото, когато спрат, македонската нация ще рухне. Затова не искат да подпишат споразумението, което им предлагаме. Най-важната точка в него е да спрат с кражбите и фалшификациите на историята. Но това значи, че трябва в училище да учат, че до 1944 г. са били българи. И след това комунистическата партия заповядала да бъдат друга нация. Ако така пишат в учебниците, колко дълго ще оцелеят? И затова измислят какво ли не.

- А защо във Великобритания също се води антибългарска кампания?

- Тя е извечен враг на България, защото смята, че българският народ обича много съперника й за световно господство - Русия. Затова и в британските медии, и в художествената литература българите са представени като някакви диваци. Великобритания винаги е работила срещу българските интереси. Дори по време на Освободителната война плаши Русия с война и настоява Русия да не създава голяма българска държава, тоест Санстефанска. Когато руснаците не се съобразяват, Великобритания отново, заплашвайки Русия с война, предизвиква Берлинския конгрес, на който България е разпокъсана. През Първата световна война България и Великобр.итания са врагове. Нашата армия нанася серия от унизителни поражения на Великобритания, между които най-известното при Дойран, където изтребва 4 английски дивизии с незначителни загуби от наша страна.

Това, че британците са царе на феърплея и през 1936 г. при един парад в Лондон свалят бойните си знамена в знак, че са победени, пред ген. Владимир Вазов, не им попречва да ни мразят смъртно и да внушават ред обидни квалификации за нас. А

има една прословута фраза на Чърчил за българите:

"Какво искате от народ, който си честити банята?" По време на Втората световна война отново сме съперници. Българите свалят стотици английски самолети, летящи към България и Румъния. В епохата на студената война пак бяхме врагове. И там ни споменаваха като най-верния съюзник на Москва.

Лошото отношение продължи и след демократичните промени, когато първите икономически имигранти бяха българските цигани. Те първи се добраха до Острова и не им оставиха добри впечатления с бита и поведението си. Всичко това обяснява защо англичаните ни гледат с криво око. Сами помагаме понякога. Да си припомним филма "Мисия Лондон", който не е правен с английски, а с български пари. Сами се самоунижаваме.

- Имаше и един случай с филм на "Ал Джазира" - "България, моя земя", също с антибългарска пропаганда. Той на какво се дължи?

- Той е правен с пари на турската програма ТЕДА с годишен бюджет 1,8 млрд. долара, който трябва да разпространява по света турските тези, вкл. и по исторически въпроси. Историята се смята освен като познание за миналото и като аргумент за права. Когато кажеш, че преди 140 г. половината от населението по тези земи е било турско, означава, че при определени обстоятелства имаш права над тази територия. Обслужва целите на Турция. За съжаление отново помагаме и ние, защото Лютви Местан и други се изказаха практически в подкрепа на подобни тези.

- Защо сме лесна мишена?

- Това е световен процес, не сме само ние. Всяка държава води такава хибридна война, както е модерно да се казва напоследък, с други държави, към които има някакви претенции. Такава се води срещу Русия, която от своя страна пък води подобна война срещу САЩ. Дори близки съюзници, свързани в ЕС държави, водят такива войни. Ще припомня един английски филм - "Ало, ало", който буквално се подиграва с французите и дори с френската Съпротива. Това са, разбира се, безобидни закачки, но все пак някои хора във Франция ги боли. Казват, че бил отговор на подобен филм за англичаните и английското участие във Втората световна война. Не знам дали е така.

- Ако се върнем по-назад във времето, България бе намесена и в атентата срещу папата, макар че после участието на страната ни бе отречено.

- Жив участник съм в този случай. Бях по същото време във Ватикана. Още тогава се знаеше, че това е пълна измислица на американските секретни служби.

Целта беше да се удари България като една от страните от Източния блок и щяха да обясняват на друг етап, че българските служби не могат да вземат самостоятелно решение и да хвърлят вината върху Съветския съюз.