Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Германският канцлер Ангела Меркел може и да е много добра приятелка на премиера Бойко Борисов, но нейните сънародници напоследък гледат малко враждебно на своите европейски събратя по долното течение на Дунав. Причината за враждебността са различни доклади на неправителствени организации, според които бежанците са тероризирани на наша територия.

През август миналата година правозащитната организация ПРО АЗИЛ дори разпространяваше листовка, която описваше България като ад за бежанците. За повече достоверност авторите на брошурата бяха пуснали и карта на България, върху която са нанесени критичните за чужденците места. така например в района на Свиленград е описано, че бягащите от ужаса на войната ще бъдат обрани от каналджиите, в Бусманци ще ядат здрав пердах, а в Любимец ще ядат и пердах, и ще ги хапят въшките. След излизането на крайно нелицеприятната брошура и други германски организации

се загрижиха за сигурността на мигрантите

на българска територия. Последваха ги и французите, които също започнаха да описват на какви средновековни мъчения са били подложени хората от Сирия, Ирак и Афганистан, които са потърсили убежище на българска територия.

Далеч по-малко коментари обаче събраха няколко сериозни инциденти с бежански лагери в Германия и Франция. Така например голям пожар унищожи бежански лагер край френския пристанищен град Кале. Разследващите така и не успяха да установят откъде е тръгнал огънят, но не бяха изключени и хипотезите за умишлен палеж.

Германците също бяха принудени да отклонят всевиждащото си око от страната ни, след като и на тяхна територия стана изключително горещо за бежанците, в пряк и преносен смисъл. Според данни на Федералната криминална служба (ФКС) в Германия от началото на годината досега са извършени 104 нападения, придружени с насилие, срещу подслони за бежанци. При 53 от атаките е имало подпалване на пожари. Страхотно възмущение предизвика и клипчето, показващо как група млади хора се радват на гледката на поредния горящ бежански лагер

"Свидетели сме на най-тежката вълна от насилие на расова основа и десен екстремизъм от двадесет години насам", заявяват от ФКС и така дават повод на неправителствените организации да погледнат какво се случва в собствената им къщичка, преди да започнат да хвърлят кал по чужд покрив.

Какви "разкрития" направиха в Сърбия за патилата на бежанците у нас четете в хартиеното издание.