Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Невероятна ирония, но точно 13 часа преди мистериозния инцидент пред дискотеката в “Студентски град” Кирил Тодоров-Рико, без дори да подозира какво ще му се случи същата нощ, попълва оракул тест във фейсбук и на въпроса “къде ще умрете?” получава кратък и категоричен отговор: В “Плаза” – денс център.

Тестът е попълнен и споделен на профилната му страница в 15,17 часа следобед, когато все още само се подготвя за отпразнуването на 8 март. Точно 13 часа по-късно той вече се намира в безпомощно състояние на площадката пред чалготеката, а боксьорът Кубрат Пулев му оказва първа помощ и го спасява от сигурна смърт, като му вади езика.

5-6 минути по-късно пристига екип на „Спешна помощ”, който го натоварва в линейката и го закарва в близката Окръжна болница “Света Анна”. Първопричината да се озове в реаномобила обаче е инцидент във вътрешността на “Плаза”, в който, оказва се, 26-годишният мъж е бил активен участник, обясниха източници от МВР.

Кирил Тодоров е счупил носа на свой опонент в заведението, преди да бъде спасен отвън от боксьора Кубрат Пулев.

Целият екшън след скандал между две съседни компании е продължил само около 2 минути, но вече 48 часа по-късно целият огромен екип от столичното Седмо РПУ, който работи по случая, няма категоричен отговор на главния въпрос – сам ли е паднал 23-годишният Кирил на площадката пред дискотеката “Плаза”, или някой му е помогнал това да се случи.

Половин час след удара в земята Кирил Тодоров се оказва в Окръжна болница “Св. Анна” с тежка черепно-мозъчна травма и белодробна емболия. За момента обаче има яснота само за получаването на втория медицински проблем. По преценка на екипа младежът е бил вкаран в медикаментозна кома малко по-късно, от която е изваден в късните часове на 9 март.

Как обаче се развиват събитията в драматичната нощ?

Кирил Тодоров, който е тренирал футбол преди години, има две много любими хобита в живота – първото е фитнесът, който дори е свързан с местоработата му в SIla.bg – верига от магазини за хранителни добавки, а второто – веселба в софийските чалготеки. На страницата му във фейсбук може да видите десетки негови снимки в повечето от тях, но преобладават тези от “Плаза” в “Студентски град”, собственост на фолкпевеца Константин.

Точно там се оказва Кирил и в празничната нощ на 8 март, където купонът продължава до малките часове на денонощието. В 4 часа след полунощ Кирил се сдърпал с момче от съседната маса, отишъл при него и го ударил в лицето. В резултат на удара бил счупен носът на опонента. Според източници на вестника по време на разпитите в полицията пострадалият за момента отказвал да подаде жалба срещу Кирил Тодоров, най-вероятно заради последвалия за бияча неприятен развой на събитията.

Веднага след схватката, охраната на “Плаза” пристигнала на място. Първо бодигардът Атанас Събев, а след това и негов колега измъкнали бързо 26-годишния мъж навън. Те твърдят при разпитите в Седмо РПУ на следващия ден, че не са го удряли и че Кирил сам е паднал на земята отвън.

От иззетите още на следващата сутрин записи от охранителните камери никъде не се вижда бодигардовете да нанасят удари на пострадалия, уточниха източници, запознати с разследването. Те обаче уточниха, че има места в заведението, в които извеждането на младежа не се вижда ясно в тълпата между празнуващите.

Така или иначе, около 4 часа и 5 минути Кирил вече е отвън, проснат на земята. Приятелят му и работодател Васил Радивоев, управител на SilaBG, пристига пред заведението в 4 часа и 10 минути и свидетелства следното пред сайта OFFNews: “Когато дойдох, Кирил лежеше проснат пред дискотеката.

Боксьорът Кубрат Пулев, който случайно е бил там, му оказа първа помощ и му извади езика. Дойде линейка на “Спешна помощ” и го откара в Окръжна болница. Днес (9 март – бел. авт.) от болницата ни казаха, че Кирил е в кома. В много тежко състояние, с тежка черепно-мозъчна травма и белодробна емболия.”

Не съм видял какво се е случило в коридорите на дискотеката в тези минути, докато охраната е извеждала Кирил. Един от клиентите каза, че е видял в ръката на един от охранителите бокс, но тази информация към момента не е потвърдена.”

Според източници от МВР за момента версията, че Кирил Тодоров е бил жестоко пребит от охранителите, няма потвърждение не само от записите от камерите, но и от свидетели на извеждането му от “Плаза”.

Лекарите от “Света Ана”, които са дали показания пред разследващите, също са заявили, че единственият хематом по главата на жертвата е този на тила му, получен в резултат на удара в плочките.

Нямало обаче никакви следи от травма по лицето му, които обикновено се получават, когато някой бъде ударен отпред, за да падне върху тила си на земята. Според медиците тежката черепно-мозъчната травма, с която 23-годишният Рико бил приет от тях, можело да се получи и ако сам падне по гръб.

Брат му Димитър заяви пред “Нова телевизия", че Кирил имал 3 хематома на тила, които са следствие от удар с бокс. Засега обаче тази версия няма потвърждение.

Белодробната емболия пък е следствие от друго, което се е случило още преди на мястото да пристигне линейката. Тогава според няколко вече разпитани свидетели Кирил Тодоров повърнал веднага, след като боксьорът Кубрат Пулев му извадил езика. Тъй като обаче бил в почти безпомощно състояние на земята, той глътнал обратно част от повърнатото, то попаднало в трахеята му, а оттам и в дробовете, предизвиквайки последвалите усложнения, твърдят от полицията.

Какво видя полицията на охранителните камери и как Кирил получи белодробна емболия - чети в хартиеното издание.