Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА:АРХИВ
СНИМКА:АРХИВ

8 снаряда от Сирия удрят Турция, 2-ма убити

САЩ са загубили 19 пилота по време на операциите срещу “Ислямска държава”, каза шефката на американските ВВС Дебора Лий Джеймс, цитирана от РИА Новости.

“8 от летците загинаха в резултат от действията на противника”, обяви Джеймс на брифинг в Пентагона. Тя обаче не уточни нищо за останалите 11 пилоти.

В понеделник администрацията на президента Барак Обама съобщи за плановете си да уведоми за цивилните и бойните загуби по време на операциите на САЩ срещу тероризма през последните 6 години.

Двама души бяха убити, а други 3-ма ранени, след като 8 снаряда от сирийска територия паднаха в турския граничен град Килис, съобщи Би Би Си. Сред жертвите е 5-годишно дете. Районът, от който дойде обстрелът от сирийска територия, е контролиран от “Ислямска държава”, съобщи турският тв канал НТВ.

Един от снарядите паднал близо до гимназия в Килис, а друг - до местната болница. В един от жилищните райони на града се чула силна експлозия, след което се видял гъст пушек над една от сградите. Турската армия отвърнала на удара.

Обстрелът се случва ден след като водената от САЩ международна коалиция срещу “Ислямска държава” нанесе десетки удари по позиции на групировката край 15 града в Сирия и Ирак, съобщи Ройтерс.

Джихадистите се готвят да ударят сирийските кюрди откъм Турция, разкри руското министерство на отбраната. Според разузнавателна информация на турска територия на километър и половина от сирийската граница, в района на град Нусайбин, има няколко въоръжени части на “Даеш”. Смята се, че терористите готвят нападение над сирийския град Камишли, който е населен предимно с кюрди.