Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Една легендарна рок група е на път да окачи бутонките на пирона и да се отдаде на заслужена пенсия. Великаните от AC/DC обявиха на сайта си, че спират с концертите си. Причината е заболяване на вокала Браян Джонсън, заради което може да оглушее напълно. Лекарите са го предупредили, че трябва моментално да спре със сценичните си изяви, ако иска да запази слуха си. 

Бандата, която планираше турне в Европа през лятото на тази година, отмени оставащите си 10 концерта в САЩ.  В изявлението си групата обещава да се реваншира на своите фенове по-късно през годината, но най-вероятно мястото на Браян ще бъде заето от гост вокал. Бъдещето на групата е несигурно, макар и обявените европейски дати все още са в листата с концерти на уеб сайта на рок гигантите. 

Браян Джонсън е вокал на AC/DC от 1980 година. Мястото заема след смъртта на Бон Скот, но бързо става любимец на феновете на бандата заради безкрайната си доброта и невероятно специфичен тембър. Първият му проект с групата Back in Black се превръща във втория най-продаван албум на всички времена след Thriller на Майкъл Джексън. 

Но лошите дни за групата започнаха още преди години, когато ритъм китаристът и основател на групата Малкълм Янг беше принуден да напусне заради прогресираща деменция. В интервю Джонсън и Ангъс Янг разказаха, че Малкъм е свирил на турнето към албума Black Ice вече с проявяващи се симптоми. За да го завърши заедно с групата, Янг е трябвало да научава сетлиста всеки път наново между концертите. 

Точно преди излизането на албума Rock or Bust друг член на бандата е принуден да напусне. Това е барабанистът Фил Ръд, свирещ в групата от 40 години. Той бе обвинен от съда за отправяне на заплахи за убийство след неуспеха на соловия му албум и за притежание на наркотици. Ръд се призна за виновен и бе осъден на 8 месеца домашен арест.