Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Украйна поиска да го съди за убийства на свои граждани заради демонстративни снимки

Най-старият от наглата банда, която нападна Наумов и съпругата му на Околовръстното шосе, най-вероятно ще загуби най-много от примитивния скандал, в който активно участва.

Това е 46-годишният Георги Близнаков, който се рекламира едновременно като национален кикбоксьор, суперохранител, но и наемник командос от проруски батальон. Още в края на миналата седмица, потресени от наглостта му, ММА бойци призоваха него и колегите му да се срещнат с тях на ринга в ден на отворените врати.

Ден по-късно във фейсбук бе разпространено видео с истински ММА мач на Близнаков. Там зрителите виждат в негово лице тромав мъж с увиснали меса по тялото, който яде постоянен пердах с ръце и крака от противника си (виж го в червените шорти на снимката горе).

Георги Близнаков, както и смелите му колеги от свитата на Ториното най-вероятно ще се отърват с условни присъди за побоя на околовръстното шосе, но той може да има сериозни проблеми с украинското правосъдие заради серия от снимки, с които демонстрира, че е бил наемник в проруски батальон в самообявилата се Донецка народна република. Самият Близнаков се хвали, че е участвал в убийства украински граждани и в мъчения на военнослужещи от бившата съветска република.

В резултат източници от украинското вътрешно министерство, цитирани от сайта "Миротворец", обявиха, че Близнаков е обявен за издирване и към българското правосъдно министерство ще бъде отправено искане за екстрадиране, за да може той да бъде съден за престъпленията, които е извършил.

Запознати обаче твърдят, че най-смелото, което е извършил биячът в Украйна, е да се снимка с автомат "Калашников" в ръка. Затова не било ясно за какво точно той е бил награден по време на твърде кратката си военна мисия.