Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Билал е известен като “петролния министър на ДАЕШ”

Наричат го “принца”, но според редица експерти може да му се даде и по-висока титла. Синът на турския президент Реджеп Ердоган често е свързван с неясни сделки и дори с терористични организации.
Билал Ердоган внимава как се държи, за това и името му рядко се появява в медиите. Съмнителните му сделки обаче все по-често дразнят противниците на баща му.
В момента синът на президента на Турция е обвинен от прокуратурата в Болоня в пране на пари. Делото е образувано по изявления на избягалия във Франция Мурат Хакан Хузан, бизнесмен и политически противник на Ердоган. В сигнала си
турският дисидент доказвал с документи и факти,
че през есента на 2015 г. Билал Ердоган кацнал в Болоня със самолет, пълен с пари за изпиране. Беглецът, чието семейство било подложено на гонения в Турция по поръчка на нейния президент, настоял прокуратурата да изясни каква сума и с каква цел Билал е вкарал в Италия в края на септември.
Официално синът на Ердоган е бил в Болоня, за да завърши докторат, започнат през 2007 г. в местния филиал на американския университет “Джон Хопкинс”. Президентският син бил придружен от съпругата и деца си, като семейството се настанило в луксозно и добре охранявано жилище
Турски медии твърдят, че в Болоня Билал слязъл от самолета, ограден от въоръжени телохранители. Граничната полиция не им разрешила да влязат в страната, тъй като обикновените им паспорти не позволявали да носят оръжие. За броени часове обаче гардовете били снабдени с турски дипломатически паспорти и напуснали усмихнати граничния контролен пункт.
Няколко антиправителствени турски сайта излязоха с достоверна според тях информация, че Билал е пристигнал в Италия не за да учи, а за да изпере огромна сума пари. С нея президентският син трябвало да живее охолно след
отдавна планираното си бягство от родината.
Антиправителствените сайтове изтъкват, че причина за него може да е появилата се информация за връзки на Билал с “Ислямска държава”. По делото в Италия синът на Ердоган ще бъде защитаван от италианския адвокат Джовани Тромбини.
Едни го наричат “принца”, но за други е “министърът на петрола на ДАЕШ”. Определно в биографията на Билал Ердоган има интересни факти и за това. Той е със завидно добро образование. След като завършва гимназията “Имам Хатип” през 1999 г., се мести в САЩ. През 2004 г. получава магистърска степен от училището “Джон Ф. Кенеди” към Харвардския университет. След като завършва, става стажант в Световната банка. Връща се в Турция през 2006 г. и започва собствен бизнес. Оттогава са и обвиненията за мръсни сделки.

Още за сина на Ердоган четете в хартиеното издание на "168 часа".