Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

39-годишният примерен съпруг Владимир Тушински насилвал доведената си дъщеря и убивал момичета, приличащи на нея

Серийният убиец по прякор Чикатило от Камчатка бе осъден на доживотен затвор в колония с особено строг режим.

39-годишният маниак Владимир Тушински получи присъдата в Регионалния съд в Камчатка за системно сексуално насилие над доведената си дъщеря и убийството на пет момичета и жени, които приличали на нея.

Подсъдимият Владимир Тушински бе докаран в залата на съда за последното заседание под конвой. Той криеше лицето си от 30-те близки и приятели на жертвите, а когато камерите на медиите се насочваха към него, обръщаше гръб. “Простете ми в името на паметта на вашите деца”, каза подсъдимият преди произнасянето на присъдата на последното заседание в Регионалния съд в Камчатка, разказва регионалното издание "Кам 24".

“След като разгледахме материалите по делото, които са над 70 тома, съдът стигна до заключението за вината за Владимир Тушински и го осъди на лишаване от свобода до живот в колония със специален режим”, заяви пред ТАСС представител от Регионалния съд в Камчатка.

Серия убийства

Според следствието в периода от 2005 до 2009 г. Владимир Тушински тайно от близките си нееднократно е насилвал в различна форма доведената си дъщеря. Той е принуден да прекрати престъплението през 2009 г., когато момичето е отведено да живее в друг град при баба си и дядо си. У Тушински възниква чувство на ненавист към други млади момичета и жени.

От есента на 2009 г. операторът на горивни системи в котелната инсталация на "Камчатскенерго" Владимир Тушински започва да обикаля вечер с джипа си “Тойота Хайлукс Сърф” по улиците на общини в административния център на Камчатка Петропавловск и около града.

На пусти пътища и по автобусните спирки той спира момичета, които приличат на доведената му дъщеря, и им предлага да ги откара. Ако не се съгласят, ги принуждава със сила.

От есента на 2010 г. до февруари 2014 г. жертви на маниака педофил стават пет момичета на възраст от 11 до 22 години. На 10 октомври 2010 г. изчезва 15-годишната Наташа Мойсеева. Вечерта момичето стои на автобусна спирка БАМ в Петропавловск. Тя звънва на родителите си и им казва, че не може да си дойде у дома, тъй като няма автобус. След 20 минути телефонът й вече е изключен.

Две години по-късно на останките й се натъква жена, която бере гъби в микрорайон “Моховая” в Петропавловск. Месец след убийството на Мойсеева изчезва безследно и 11-годишната Олга Беспрозваная, ученичка от училището в Елизово. На 18 ноември тя трябвало да се върне в дома си на село след учебните часове. Полицаи и доброволци няколко седмици търсят Олга, но намират само разглобени части от мобилния й телефон. Родителите й се дори се обръщат към екстрасенси в Москва, но никой не може да каже къде е Олга.

През есента на 2013 г. в интернет се появява фалшива информация, че момичето е отвлечено и е в сексуален плен. През януари 2011 г. изчезва 16-годишната Кристина Орлова. А след година жертва на Тушински става 22-годишната продавачка от ТД "Славянски" Уляна Никифорова. Тя отказва да приеме поканата му да седне в колата и той излиза, удря я по главата и започва да я души.

Тушински старателно скрива труповете на момичетата след престъплението.

Това затруднява издирването, в което се включват стотици доброволци, които напразно претърсват гори, подлези и запустели сгради и строежи. Останките на убитите жени са намерени чак през 2014 г. по време на мероприятията по издирване и следствените действия според сайта "Нюзру".

Маниакът е заловен чрез видеозапис Владимир Тушински е задържан случайно през март 2014 г. във връзка с убийството на 20-годишната Ирина Ходос. Трупът на момичето е намерен на 16 февруари зад автобусна спирка в Петропавловск. Тя е починала от 12 прорезни рани, нанесени на врата, гърдите и гърба й. Преди да бъде нападната, Ирина успява да звънне на майка си и да й съобщи, че към нея идва непознат мъж.

Момичето се опитва да го заплаши, че ще се оплаче на баща си, който е полицай, но това не спира Тушински. По-късно случайно минаващ по това време шофьор на кола предоставя на следствието видеозапис и следователи откриват как изглежда нападателят на Ирина, а също така и марката на колата му.

“Такива джипове на полуострова не са много и ние бързо обработихме данните и стигнахме до работника от котелната инсталация Владимир Тушински", разказват в полицията. Оказва се, че колата някога е била на тъста на Тушински. След смъртта му зет му започва да я кара в стръмни местности и става един от лидерите на движението на собствениците на джипове в Камчатка. В колата му полицаите откриват следи от кръв, женски коси – на последната жертва Ирина, изкуствена вагина, дамски панталони, а също така брадва, ловджийски нож, електрошок, газов пистолет и средство за самоотбрана "Удар".

При първия си разпит, след като е заловен, заподозреният отрича вината си.

Той е задържан в състояние на наркотично опиянение.

Още за ужасяващия Чикатило четете в хартиеното издание на "168 часа".