Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Специалистите ни могат равностойно да се включат в международните екипи, които пишат софтуер за обработка на информацията от системата “Тотален контрол" .

Целта е автоматично да се фиксират всички опити за нелегално преминаване на границата и се проследяват нарушителите, които са я пресекли. Включително с дронове.

Лидерите в ЕС вече обсъждат създаването на

обща външна граница,

а не всяка страна да се пази поотделно. Тя ще е оборудвана с модерна техника за контрол и проследяване на нарушителите по море и суша.

За целта ще се използва единна, закрита телекомуникационна мрежа и мощни системи за обработване на всички видове информация. В телените мрежи и сега има камери и датчици за движение, като на СОТ-овете, но на единната граница ще се използват много по-съвършени. Ако нещо започне да се движи, ще бъде засечено. Ще има и радари, които “виждат" в чужда територия и назад в българска, ако някой все пак е успял да мине границата.

Цялата тази информация се предава на компютърен център, включително с джипиеси координати кой къде се намира.

На практика програмите позволяват проследяване в реално време и така съответните оперативни групи ще могат да реагират, за да залавят нарушителите.

Или ако се засече движение на много хора, те могат да бъдат следени с малки незабележими дронове. Те са безшумни и летят на такава височина, че изобщо не се виждат. Изпитанията показват, че тези джаджи работят еднакво добре както на светло, така и на тъмно и непрекъснато предават оперативна информация.

Къде България е поставила радари, четете в хартиеното издание.