Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В пловдивското дерби ще го дават по-скромно

“Левски” и “Лудогорец” бяха орисани да решат съдбата на титлата още в първия кръг от пролетния сезон.

“Сините” гостуват в Разград и при загуба ще се простят почти на 99 процента с мечтите си да вдигнат трофея след толкова години суша.

Мачът е с изключителен заряд не само заради залога, но и заради изострения глад на феновете за футбол след дългата зимна ваканция. В двата лагера се чудят как максимално да нахъсат играчите си. Мотивационните речи са хубаво нещо, но специално за професионалните играчи в България

най-силният стимул

си остават парите

Затова и босовете на двата най-добри български отбора в България обещаха да извадят торбите с пари и да ръсят щедро пачки при успех в дербито. В Разград оцениха победата над големия съперник на 5000 лева. Със сигурност и в “Левски” ще обяват подобна премия, тъй като не могат да останат по-надолу от конкурента.

Това със сигурност са доста пари за българските стандарти, но и

залогът е огромен

А и двата тима не са в добри отношения в момента, което придава

допълнителна тежест

на победата над съперника. Любопитното е, че пак в първия кръг след зимната пауза ще се играе и пловдивското дерби. И там зарядът е огромен, но за сметка на вечните съперници “Ботев” и “Локомотив” ще го дават много по-скромно във финансово отношение. Шефовете на двата тима вече са обявили на играчите, че ще получат само това, което е предвидено по договор за победа в “А” група. И останалите участници в българското първенство не се изхвърлят излишно преди подновяването на първенството. Повечето от отборите изпитват сериозни затруднения с финансирането и на този етап нямат възможност да раздават големи премии.