Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият метох на Преображенския манастир в страната част на Велико Търново се срути окончателно тази нощ. Части от сградата паметник, са затрупали платното на улица "Опълченска" и входът на старопрестолния град откъм Русе е затворен за движение.
По разпореждане на кмета на Велико Търново Даниел Панов е създадена организация за извършване на необходимите дейности и временна организация на движението до решаването на възникналият проблем.

За да се осигури безопасност на придвижващите се в района улицата е временно затворена до разчистването на отломките, съобщиха от местната администрация.
Хора и техника са ангажирани с аварийните дейности и разчистването на улицата, което се очаква да приключи в ранните следобедни часове.

Изоставената сграда на манастриския метох започна да се самосрутва още в края на 2014 г. През ноември общината предприе действия по разрушаването на горния етаж от постройката, която бе надвиснала над улицата и застрашаване живота на преминаващите хора и автомобили. За сметка на местното кметство останките бяха обезопасени с метална ограда, която е била намачкана и съборена при поредното срутване. За щастие пострадали няма.