Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Богомил Манчев СНИМКА: Архив
Богомил Манчев СНИМКА: Архив

Крупният бизнесмен в енергетиката поиска банкерът-беглец да му отговори защо само ТВ7 са знаели, че прокуратурата ще го атакува и пуснали филм за него. 

Предложих на Цветан Василев да му подаря бизнеса си. Казах му „Ти лично ще ръководиш фирмата в продължение на шест месеца и, ако реализираш един лев печалба над нашата, ще ти подаря бизнеса си”. Това каза Богомил Манчев, шеф на „Риск инженеринг” в предаването „Тази събота” по bTV. 

Богомил Манчев беше разследван от прокуратурата във връзка с обвинение за злоупотреби в консултантски договор.

„Хората от енергетиката са написали сигнала срещу мен. Един от участниците беше Цветан Василев”, смята Манчев. По думите му единствената телевизия, която е имала информация за посещението на ДАНС и прокуратурата, е ТВ7.

„Василев има да ми отговаря на три въпроса. Защо само ТВ7 са знаели ,че ще идват прокуратурата? Как същия ден имаше филм срещу мен в телевизията?”, каза Манчев.

Относно третия въпрос, той поясни, че предишния ден е казал на Цветан Василев, че му предстои среща с конкретно лице. „Когато на следващия ден са отишли в дома ми да ме търсят да ме арестуват са казали, че трябва да съм там, защото имам среща с еди-кой-си. Никой не знаеше, жена ми не знаеше, но ДАНС знаеше, и казват – той трябва да е тук”, допълни Манчев.

„При други обстоятелства щях да го съдя. Щях да намеря достатъчно основание да го съдия”, каза той. Относно отношенията му с Цветан Василев, Манчев поясни, че те започнали да страдат от 2010 година. „Той се промени, не мога да разбера защо”.

„Хората използват думата „мафия” както си искат. Тя е трудно да се осъществи поради нашия малък размер като държава”, смята Манчев. По думите му в енергетиката също има хора, които злоупотребяват, но не може да се говори за мафия и олигарси. „В нашия бранш трябва да се работи и в енергетиката няма олигарси.”, допълни Манчев.