Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Наташа Манева
СНИМКИ: Наташа Манева

Зам.-министърът на външните работи Валентин Порязов вече е поискал официална информация от турска страна. Трябва да се проверяват твърденията и да се запази разумният подход срещу различните опасности. Това каза заяви в Пловдив министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод на появилите се публикации в турската преса за наложена забрана от страна на Турция за влизането на Ахмед Доган и Делян Пеевски на нейна територия.

„Опасностите за националната сигурност са добре описани, разгледани и обезпечени с мерки на ниво Съвет за сигурност към премиера и на ниво Консултативен съвет към президента, както и като проекция в дейността на МВР”, добави Бъчварова. Тя подчерта, че не трябва в тази ситуация едно или друго изявление да се тълкува като даденост. Вътрешният министър отказа да коментира повече този въпроса с аргумента, че е свързан с лични права на отделни граждани.

Вицепремиерът заяви още, че държавата полага изключителни усилия, за да се подготви за неблагоприятно развитие на миграционната обстановка. Разработени са различни варианти и има ясно как да се действа така, че да бъде гарантирана сигурността на гражданите. По думите й по-затворена от това, което е в момента, границата ни не може да бъде.

"Ние правим 100-процентов контрол и се регистрират всички, които са установени, че преминават границата, както и за пребиваващите незаконно. Именно това обяснява резултата, който имаме в момента", посочи Бъчварова. Тя призна, че би било голямо предизвикателство, ако миграционните потоци се засилят, но това зависи от международната обстановка и състоянието в съседните държави.

В Пловдив Бъчварова присъства на годишния отчет на областната дирекция на МВР.