Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже, подпали през нощта жилищна сграда с коктейли "Молотов".
Обвинението срещу Цанислав Л. и Петър П. е за това, че на 30 януари 2014г. около 01,30 часа в гр.Габрово, чрез хвърляне на стъклени бутилки, пълни с гориво и парче плат, запалили първи етаж на къща на стойност 74 100лв.. Сградата била собственост на трима габровци, които през това време си спели. Според прокуратурата пожарът е представлявал опасност за живота на обитателите на етажа. Имало реален риск огънят да обхване и съседните имоти, разположени от източната страна на първи и втори етаж на къщата, собственост на други лица.
Петър П. бил в лоши отношения със стопанина, който не му върнал паричен заем, като заради това имали разговори за уреждане на взаимоотношенията си. Провокирани от това двамата обвиняеми решили да сплашат длъжника, като запалят къщата, в която живее в гр.Габрово. Вечерта преди 30 януари 2014 г двамата подготвили две стъклени бутилки със запалителна течност и малко след полунощ отишли до дома на И. Т. Обвиняемите извадили от сак двете бутилки, запалили плата, поставен отгоре и хвърлили и двата коктейла "Молотов" към входната врата на първи етаж. От бързото възпламеняване тя веднага лумнала. Половин час по-късно спящите на първият етаж хора се събудили от задушлив дим, идващ от горящата врата, бързо загасили пожара и подали сигнал на тел.112.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Габрово