Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама мъже от Долна Оряховица са арестувани за отвличане на свои съграждани. Екшънът се разиграл в сряда в градчето. Около 15 ч. в полицията бил получен сигнал, че двама роми са похитени, натъпкани в автомобил, откарани в безлюдна местност и завързани за дърво край р.Янтра. Те били заплашени от похитителите, че ще бъдат простреляни в краката и хвърлени в реката.

Районът на престъплението бил заграден веднага, а отвлечените мъже освободени. За броени минути криминалистите от Горна Оряховица влезли в дирите на похитителите и те били задържани непосредствено, след извършване на престъплението. В хода на проведенето разследване е изяснено, че 28-годишния В. И., и 29-годишния П. Г. били съдружници в пилчалник. От фермата им бил задигнат кабел и птицевъдите спретнали наказателна акция срещу евентуалните извършители. Видели набедените за крадци и ги отвлекли, за да ги принудят да си признаят за стореното.

Те са задържани за 24 часа. Срещу тях се води разследване, а наказанието за отвличане с употреба на сила и заплаха е до шест години затвор.