Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Вандалщината зад волана не е на мода, не си голямата работа, ако караш неразумно”, казва той година преди да счупи таза на жена с мерцедеса си с 0,48 промила алкохол в кръвта

Депутатът Иван Миховски, който бутна пешеходец и заради това Сотир Цацаров поиска имунитета му, в кампанията през 2014 г. обещавал, че ще работи за по-малко катастрофи по пътищата.

По ирония на съдбата народният представител не само не е започнал да работи за спиране на войната на пътя, ами счупил таза на пресичаща кръстовище жена, като я ударил с мерцедеса си. Случката се развива на 2 октомври 2015 г. Тогава Иван Миховски все още не е депутат, защото влиза в парламента в началото на ноември на мястото на избраната за кмет на Ловеч Корнелия Маринова.

Той ще бъде съден за нанасяне на средна

телесна повреда

Около 19,50 ч вечерта на 2 октомври 2015 г. Миховски карал колата си от Троян, откъдето е родом, към Ловеч. Бутнал жената на кръстовище, защото карал с несъобразена скорост. Според медицинската експертиза пешеходката е със счупено ляво и дясно рамо на пубисната кост и е трябвало 3-4 месеца да стои обездвижена.

Дрегерът показал, че бъдещият депутат има 0,48 промила алкохол в кръвта. Полицията му е съставила акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. Михов го е подписал без никакви възражения.

Шофиралият с висока скорост депутат има собствен автосервиз и може би затова в предизборната кампания е наблягал върху инициативите, които ще предприеме да спре войната по пътищата.

"Моя цел ще бъде намаляването на пътните произшествия в страната. Наскоро изключително мъчително преживяхме загубата на детето на наши приятели. Всеки ден чуваме за жертви на пътя. Крайно време е да се разбере, че вандалщината зад волана не е на мода, че ако караш неразумно, не означава, че си голямата работа. С моята компетенция в тази посока считам, че ще бъда полезен в законодателната дейност в това направление", казва Миховски по време на предизборната кампания за парламентарния вот през 2014 г. Той прекарал 7 г. във Великобритания, като първоначално заминал на студентска бригада.

Работил какво ли не - от работник в селското стопанство, през шофьор, до компютърен специалист, управляващ напояването и управител на ферма за малини. След това Миховски се върнал в България с намерението да се занимава с автомобили и отворил автосервиз.

Какво казват за него колегите му от парламентарната група и кой го познава, четете в хартиеното издание